Categorieën: Nieuws

Wisseling van de wacht bij ChristenUnie Groningen: Sten Wennink stopt als raadslid, Laurent Dwarshuis volgt hem op

Sten Wennink stopt als raadslid voor de ChristenUnie. Dat maakte zijn fractie donderdagavond bekend. Laurent Dwarshuis, nu woordvoerder voor de gemeenteraadsfractie, neemt de zetel van Wennink over.

Wennink neemt na anderhalf jaar in de gemeenteraad (en vijf jaar activiteit binnen de lokale CU-fractie) afscheid van zijn werk voor de fractie. “Met oog op de toekomst zou ik graag meer aandacht voor thuis hebben”, aldus het vertrekkende raadslid. “De inwoners verdienen een raadslid dat zich 100 procent voor ze kan inzetten. Daarom maak ik graag plaats voor een opvolger.”

“We gaan Stens inbreng en kritische stem in de fractie missen”, aldus fractievoorzitter Peter Rebergen. “We zijn hem dankbaar voor zijn inzet de afgelopen vijf jaar. Mede dankzij Sten ligt er nu een akkoord waar we als ChristenUnie de komende jaren graag verder mee kunnen en willen.”

Laurent Dwarshuis volgt Wennink op

De zetel van Wennink wordt overgenomen door de 31-jarige Laurent Dwarshuis, nu nog woordvoerder namens de gemeentelijke fractie van de ChristenUnie. Dwarshuis woont in de Wijert en werkt als bestuursadviseur bij de gemeente Assen, waar hij ook woordvoerder is voor wethouders Martin Rasker en Jan Broekema.

“Ik ben trots dat ik vanuit een christelijke levenshouding mag meedenken en beslissen over de toekomst van de gemeente Groningen”, aldus Dwarshuis. “Fijn kunnen wonen, fatsoenlijk kunnen rondkomen en gezond leven – voor te veel van onze inwoners niet vanzelfsprekend. Het is aan de politiek en de samenleving om meer naar elkaar om te kijken en de problemen samen aan te pakken. Daar wil ik mij de komende jaren voor inzetten.”

Tom Veenstra

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

2 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

2 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

3 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

4 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

5 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

5 uur geleden