Categorieën: Sport

VVG leeft weer, maar verliest wel ruim van SV Bedum

Even leek het er op dat VV Groningen (VVG dus) ter ziele was gegaan. De elftallen werden in februari dit jaar uit de competitie gehaald en de club leek op te houden met bestaan. Na de herstart was vandaag de eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen Bedum werd met 1-5 verloren.

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bureaucraten
Erg veel steun van de KNVB was er niet geweest voor VVG nadat men de stekker er weer in wilde steken. Sterker nog, vanuit de bond was er louter tegenwerking en dwarsliggerij. Pas na de dreiging van een kort geding ging de KNVB overstag en mocht VVG weer verder. “Formeel waren we niet opgehouden te bestaan, we hadden enkel de teams uit de competitie gehaald”. De KNVB dacht daar anders over en ging voor de herstart liggen. Die er dus toch kwam, ondanks en zeker niet dankzij de KNVB.

Tweede in plaats van vijfde klasse
Daarnaast bleek nadat de overschrijvingsperiode al voorbij was dat VVG niet, zoals men verwacht had, in de vijfde klasse verder ging, maar in de tweede klasse. Gevolg is dat VVG een selectie op vierde of vijfde klasse niveau heeft samengesteld, die waarschijnlijk tekort gaat komen voor de tweede klasse. “Geen probleem”, aldus Oscar Groenboom, één van de mensen achter de herstart, “We bestaan nog, dat is het belangrijkste en onze ambitie is een gezellige club op top derde klasse niveau te worden. Maar als we dit op tijd hadden geweten waren er een aantal spelers bij VVG gebleven die geen zin in de vijfde klasse hadden, maar wel in de tweede klasse mee hadden gewild”.

VVG-Bedum
Vanmiddag dan de eerste wedstrijd in de Tweede Klasse, thuis tegen Bedum. Dat werd wel gezien als een graadmeter. Maar zonder rustpunt achterin Gregory Daalman en de ervaren Regilio Holder op het middenveld kwam VVG vanmiddag uiteindelijk te kort tegen Bedum. Tot een kwartier voor tijd deed het nog aardig mee, maar na de 1-3 in de 75′ minuut was het over voor VVG en liep Bedum uit naar 1-5.

De beginfase verliep nog redelijk gelijkopgaand, maar waar VVG twee mogelijkheden niet goed uitspeelde sloeg Bedum na 9 minuten wel toe. Robert Kwant kreeg te veel tijd en ruimte en schoot van buiten de zestien raak, 0-1. Daarna drong VVG Bedum een periode terug, echter zonder tot serieuze kansen te komen. Bedum nam gaandeweg het initiatief weer over en de 0-2 hing in de lucht. En viel kort voor rust, een herhaling van de 0-1, alleen stond Bedum captain Kwant nu wat dichterbij het doel, rust 0-2.

VVG rechtte na rust de rug en ging op jacht naar de aansluitingstreffer die zes minuten na rust ook viel. Stefan Bolt schoot raak en bracht de spanning terug. In de 25 minuten daarna deed VVG goed mee, al waren ook in die fase de beste en meeste kansen voor Bedum. Toch was VVG een aantal keren dichtbij de 2-2. Nadat Mark Kruizinga in de 76′ minuut een rebound binnen tikte voor de 1-3 was het verzet wel gebroken. Vijf minuten later scoorde Robert Kwant met zijn derde van de middag de 1-4 en vlak voor tijd kopte Robin ten Kate uit een hoekschop de 1-5 binnen.

Martijn Minnema

Recente berichten

De Wijert wil sporthal in zuidelijke wijken, wethouder richt echter vizier op oosten en westen

Als het aan wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport ligt wordt er in de zuidelijke…

1 uur geleden

Ondanks monsterzege grijpt PKC’83 naast kampioenschap

Ondanks de monsterzege van PKC'83/Team Amoeri op ZVV Zwaag (10-1) grijpen de zaalvoetballer toch naast…

2 uur geleden

Persoon gewond bij aanrijding Schuitemakersstraat

Bij een verkeersongeluk op de Schuitemakersstraat is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

2 uur geleden

Vrouwen Drs. Vijfje uitgeschakeld in strijd landskampioenschap

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Drs. Vijfje is uitgeschakeld in de kwartfinale van de play-offs…

2 uur geleden

Automobilist voor 29ste keer betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs, auto in beslag genomen

Een 29-jarige automobilist uit Groningen is vrijdag aangehouden en heeft zijn auto moeten inleveren bij…

3 uur geleden

Groningen staat zaterdag stil bij oorlogsslachtoffers

Op verschillende plekken in de gemeente wordt zaterdag stilgestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt door…

3 uur geleden