Categorieën: Nieuws

SP Groningen organiseert bus naar Prinsjesdagprotest in Den Haag

De SP in Groningen gaat op 17 september, de zondag voor Prinsjesdag, met bewoners van Paddepoel naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag.

De partij heeft de afgelopen maanden met duizenden mensen gesproken over de gestegen prijzen voor de zorg, huren, energie en het openbaar vervoer. Ook in Paddepoel is de SP de afgelopen weken regelmatig deur aan deur geweest. Het doel van het protest is om de kosten omlaag te krijgen en geplande bezuinigingen op de zorg van tafel te krijgen.

SP-raadslid Hans de Waard: “De kosten zijn explosief gestegen. Tegelijkertijd maken grote bedrijven recordwinsten en kondigt politiek Den Haag alweer bezuinigingen aan. Er moet gebroken worden met de afbraak- en bezuinigingspolitiek. Daarom vinden wij het logisch dat grote bedrijven mee gaan betalen en hun grote winsten in gaan zetten voor lagere kosten voor iedereen.”

Het protest staat in het teken van Prinsjesdag en de eerder aangekondigde bezuinigen op onder andere de zorg. De Waard: “Het water staat mensen aan de lippen. Dat hebben veel mensen in Paddepoel ons laten weten. Maar ook de verkiezingen in november zijn belangrijk. Mensen kunnen dan kiezen voor een partij die echt opkomt voor lagere kosten en een stijging van inkomens.”

De SP zet vanuit het hele land op 17 november gratis bussen in. Aanmelden kan via  http://www.prinsjesdagprotest.nl/bussen .

Gert van Akkeren

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden