Categorieën: Nieuws

Politie zet speciaal onderzoeksteam op om reeks (gewelds)incidenten in Groningen te stoppen

De politie Noord-Nederland heeft een speciaal onderzoeksteam samengesteld rond de reeks geweldsincidenten van de afgelopen periode in Winschoten en de stad Groningen. Dat laat de dienst weten, nadat er in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw een explosie plaatsvond, dit keer bij een kapperszaak in Winschoten.

“De afgelopen tijd zijn er meerdere (gewelds)incidenten geweest in de provincie Groningen”, laat de politie dinsdagmiddag weten. “Dit geweld moet stoppen. (..) We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel. Daarom zetten we een speciaal onderzoeksteam in met gespecialiseerde rechercheurs.”

De politie laat weten dat het gaat om een zogeheten ‘Team Grootschalige Opsporing’, wat samen met de recherche onderzoekt of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen.

De explosie bij de kapperszaak in Winschoten van maandagnacht was de laatste van een reeks (gewelds)incidenten, die naar verluidt het gevolg zijn van een vete of bendeoorlog tussen twee groepen (drugs)criminelen. In de reeks aan incidenten hoort ook het drietal explosies bij een beautysalon aan de Herestraat. Deze zaak werd in juli al eens geraakt door een explosief en vorige week ontploften er twee brandbommen bij de beautysalon, die voor veel schade zorgden. De beautysalon werd woensdag voor drie maanden gesloten door burgemeester Koen Schuiling.

De politie laat weten dat tips rond het onderzoek naar de incidentenreeks nog steeds welkon zijn. Informatie delen kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Beelden uploaden kan ook via dit tipformulier. via onderstaand tipformulier of op politie.nl. Bellen met het Team Criminele Inlichtingen kan veilig en afgeschermd  via 088 – 6617734.

Tom Veenstra

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

1 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

1 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

2 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden