Categorieën: Sport

Helpman verrast bij GVAV Rapiditas

GVAV (gelijk tegen Hoogezand) en Helpman (2-3 verloren van Forward) wisten hun eerste groepswedstrijd in de districtsbeker niet te winnen. Winst was dus voor beide clubs geboden. Tweedeklasser Helpman verraste door bij angstgegner GVAV Rapiditas, dat een klasse hoger speelt, te winnen.

Helpman had de laatste vijf wedstrijden tegen GVAV Rapiditas allemaal verloren en daarin maar één keer gescoord. Vanmiddag was het al na tien minuten raak voor Helpman. Hun eerste aanval leverde direct een goal op, Tim Sanders zette zijn team volledig tegen de verhouding in op 0-1. De vreugde was van korte duur, vijf minuten later kopte Jordi Paapst uit een vrije trap in de 16’ minuut de 1-1 binnen.

Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Helpman, maar het leverde GVAV weinig echte kansen op. Sterker nog, in de 23′ minuut counterde Helpman naar de 1-2. De snelle Tim Sanders was weg op de linkerflank, trok naar binnen en schoof beheerst in de verre hoek raak. Daarna was GVAV de draad even kwijt, maar in de slotfase van de eerste helft herstelden ze hun veldoverwicht weer. Tot goals leidde dat niet en dus ging Helpman met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft had GVAV moeite om in het ritme van voor rust te komen en stichtte Helpman in het eerste kwartier het meeste gevaar. Plaaggeest Tim Sanders was in de 58′ minuut GVAV weer te snel af en schoot met zijn derde treffer Helpman op 1-3. Het was de knock out voor GVAV wat niet zijn beste dag had. Helpman bleef verdedigend eenvoudig overeind en de paar kansen die GVAV kreeg bleven onbenut. Helpman kreeg op zijn beurt ook nog wat mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

De andere wedstrijd in deze groep tussen Forward en Hoogezand eindigde gister in 0-3. Op de laatste speeldag kunnen alle clubs nog door. Hoogezand staat op vier punten, Forward en Helpman op drie en GVAV heeft één punt. De bovenste twee gaan door. Volgende week is het GVAV Rapiditas-Forward en Helpman-Hoogezand.

Derde klasser Groninger Boys zit met twee vierde klassers in een poule. Vanmiddag werd bij de Wilper Boys met 2-5 gewonnen. Volgende week speelt Groninger Boys thuis tegen Zevenhuizen, dat won eerder met 3-0 van de Wilper Boys.

Engelbert stond bij rust 2-0 voor tegen Usquert en dat werd ook de uitslag. Engelbert heeft zijn eerste wedstrijd tegen het tweede van Forward ook gewonnen en heeft volgende week aan een punt genoeg bij FVV. Forward 2 speelde vanmiddag bij FVV en won met 1-2.

GOMOS en Rolder Boys speelden gelijk, daarmee is PKC’83 door en VV Groningen uitgeschakeld.

Martijn Minnema

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

2 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

2 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

3 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

4 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

4 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

4 uur geleden