Categorieën: Nieuws

FC Groningen probeert duurzame drinkbekers uit op Koeman Tribune

FC Groningen gaat tijdens haar komende thuiswedstrijden (aanstaande vrijdag- en maandagavond) een proef doen met hardcups voor drinken. Als dat ervoor zorgt dat de hoeveelheid zwerfafval drastisch vermindert, zijn plastic drinkbekers nog voor de winterstop helemaal verleden tijd in de Euroborg.

Supporters op de Koeman Tribune die tijdens het thuisduel drinken bestellen in Euroborg krijgen dit uitgeserveerd in een hardcup, waar twee euro statiegeld op zit. De bekers zijn er in twee maten en staan garant voor één horecamunt. Bij elk eerste drankje wordt twee euro extra gerekend voor de beker. Wie bij drankje nummer twee de beker inlevert, krijgt een schone beker en betaalt niet opnieuw. De beker mag meegenomen worden naar huis als souvenir, of weer worden ingeleverd voor een horecamunt. De munt kan vervolgens weer worden ingeleverd voor geld terug.

Wegwerpbekers in voetbalstadions worden komend kalenderjaar sowieso verboden, maar de club wil (naar eigen zeggen) nu al beginnen met het tegengaan van plastic afval met de proef:  “Daarnaast zien we in de komende thuiswedstrijden de mogelijkheid dingen te testen, zodat we straks in 2024 niet voor verrassingen komen te staan en het proces kunnen optimaliseren”, vertelt Remko Fuchs, horecamanager van FC Groningen. “In landen om ons heen – bijvoorbeeld Duitsland – hebben we gezien dat het gebruik van duurzame bekers heel normaal en volledig geaccepteerd is, maar wij realiseren ons dat in een testfase als deze wellicht niet alles direct vlekkeloos zal verlopen.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden