Categorieën: Nieuws

Eerste wooncontainers gearriveerd in Gravenburg

Aan de Maresiusstraat in de wijk Gravenburg zijn de eerste wooncontainers gearriveerd. De bedoeling is dat in de komende periode op deze plek gevluchte Oekraïners op zullen worden gevangen.

Vorige week zijn de werkzaamheden op het terrein gestart met het graven van boomplantgaten. Als de woonunits op hun plek staan, en de bestrating is aangelegd, zullen hier bomen worden geplant. Enkele dagen geleden arriveerden de eerste units in Grootegast. Van daaruit worden ze getransporteerd naar Gravenburg, waar een grote kraan de containers direct op hun plaats zet. De units worden ook gelijk aangesloten op de noodzakelijke nutsvoorzieningen. De verwachting is dat de werkzaamheden tot half oktober gaan duren.

In totaal zullen op het terrein 65 woonunits verrijzen, voor zowel gezinnen als tweepersoonshuishoudens. In totaal moeten ongeveer tweehonderd vluchtelingen er een plekje krijgen. Zij worden nu nog opgevangen op locaties in Onnen en in de wijk Paddepoel, maar de opvang op deze plekken eindigt. Het plaatsen van vluchtelingen, voor een periode van maximaal vijf jaar, kwam vorig jaar voor buurtbewoners als een grote verrassing. Zij tekenden protest aan, maar een juridische procedure werd uiteindelijk niet doorgezet. De bedoeling is dat er eerst mensen uit Oekraïne geplaatst worden, later kunnen er eventueel mensen omen te wonen die tijdelijke huisvesting zoeken.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden