Categorieën: Sport

Districtsbeker: Velocitas 1897 maakt indruk tegen FC Lewenborg

Met FC Lewenborg en Velocitas 1897 stonden er vanmiddag in de groepsfase van de districtsbeker twee clubs tegenover elkaar die vorig seizoen kampioen werden. Nieuwbakken eerste klasser Velocitas won  met 2-5.

FC Lewenborg stak vorig seizoen in de derde klasse zondag met kop en schouders boven de rest uit en promoveerde naar de tweede klasse. Daar gaat het als zaterdagclub verder. Velocitas werd kampioen in de zaterdag tweede klasse en is daarmee na tien jaar terug in de eerste klasse waar het in het verleden als zondagclub ook actief was.

Vanmiddag was het verschil tussen de kampioenen vrij groot, Lewenborg deed aardig mee maar Velocitas was sterker en won met 5-2. Velocitas had voor rust een veldoverwicht en hoewel Lewenborg ook zijn momenten voor de goal van de tegenstander had was Velocitas verreweg de betere en kreeg het de meeste kansen. Al na 11 minuten opende Cass Pinas de score voor Velocitas. Op het half uur was het kort achter elkaar twee keer raak. Eerst strafte Thomas Bats geknoei achterin bij Lewenborg af (0-2 31′) en drie minuten later kreeg Dion Zimmerman alle tijd en ruimte om van een meter of twintig fraai raak te schieten, 0-3. Kort voor rust maakte Thomas Bats er met zijn tweede 0-4 van, hij kopte via de onderkant lat de bal in de kruising. In de laatste minuut voor rust deed Lewenborg via Armando Kremer nog iets terug, 1-4. Dat was ook wel verdiend, want zoals gezegd, ook Lewenborg kreeg kansen. 3-7 had ook prima gekund als ruststand.

Na rust startte Lewenborg goed en kreeg direct een paar grote kansen, maar daarna nam Velocitas de regie weer over. Dat leidde in de 57′ minuut tot de 1-5. De technisch vaardige Cass Pinas schoot uit de draai raak. Drie minuten later stond Mitchell van Kalsbeek aan het eind van een mooie Lewenborg aanval, 2-5. Daarna nog kansen over en weer, de meeste opnieuw voor Velocitas, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week speelt Velocitas thuis tegen Gorecht en gaat Lewenborg op bezoek bij Oranje Nassau.

Gorecht-Oranje Nassau eindigde zaterdagmiddag in 1-2. De bovenste twee gaan door, dus als ON en Velocitas volgende week winnen zijn ze beide door naar de knock outfase van de districtsbeker.

Martijn Minnema

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

7 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

8 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

8 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

9 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

9 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

9 uur geleden