Categorieën: Nieuws

Burendag wordt in Groningen gevierd met negentig activiteiten

In de gemeente worden zaterdag zo’n negentig verschillende activiteiten gehouden in het kader van Burendag. Burendag is een initiatief van het Oranjefonds.

Het idee van Burendag is simpel: bedenk samen met de buren een leuke activiteit en nodig iedereen uit. “We organiseren de Burendag sinds 2008”, laat de organisatie weten. “Het doel is om buurten en wijken leuker, veiliger en socialer te maken. Dit lukt wanneer buren elkaar ontmoeten en leren kennen.” Zo vindt er aan de Washuisterweg in Ten Boer in alle vroegte een ontbijt plaats, pakken bewoners aan het Jaagpad in Ten Post de dag aan om de straat op te ruimen en de dag af te sluiten met een barbecue en gaat men aan de Tuindorpweg in Haren aan de slag om geveltuintjes te maken.

Aanpak Ring Zuid
Ook grote organisaties doen mee. Bijvoorbeeld Aanpak Ring Zuid. Zij nodigen al hun buren uit om vanaf 09.30 uur langs te komen in het informatiepaviljoen aan de Muntinglaan. Daar kunnen vragen gesteld worden, maar starten er ook tal van excursies en rondleidingen. Kinderen kunnen RINGwerpen, happy stones schilderen en kunnen spelletjes spelen.

AZC
Het COA heeft van 13.00 tot 16.00 uur de deuren van het azc aan de Sint Petersburgweg wagenwijd open staan. “De bedoeling is om mensen de mogelijkheid te bieden om van dichtbij te zien hoe het leven en werken er op een opvanglocatie aan toe gaat. Ook kan er in gesprek worden gegaan met medewerkers en bewoners.” Meer informatie over alle activiteiten die zaterdag plaatsvinden vind je op deze website.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Watersportverbond hoopt op snelle heropening van vaarroute langs de Visserbrug

Het scheepvaartverkeer in het A-kwartier ligt stil door de kapotte Visserbrug. Het Watersportverbond hoopt dat…

49 minuten geleden

Burgemeester blikt terug op bezetting gebouw universiteit door Gaza-activisten: ‘Politiemensen hebben angstige momenten beleefd’

Spugen, duwen, brandblussers leegspuiten op agenten. De manier waarop de pro-Palestijnse demonstratie en de daaropvolgende…

2 uur geleden

FC Groningen trapt nieuwe Eredivisieseizoen af met thuiswedstrijd

FC Groningen speelt in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen thuis tegen NAC. De…

2 uur geleden

Monument en Materiaal zorgt voor tweede leven bij restauraties

Heb je een kapotte tegel of zoek je specifiek hang- en sluitwerk. Of misschien een…

3 uur geleden

Twee jaar cel voor schutter in Paddepoel

Een inmiddels 38-jarige man die vorig jaar oktober kogels afvuurde in en om een woning…

4 uur geleden

Verkeerslichten bij oversteek Brailleweg staan aan

Aanpak Ring-Zuid heeft dinsdagochtend de verkeerslichten bij de oversteek van de Brailleweg aangezet. Daardoor kunnen…

4 uur geleden