Categorieën: Sport

1J: Klinkende ruime zege GRC Groningen op PKC’83

GRC Groningen boekte zaterdagmiddag in de eerste klasse J op bezoek bij PKC’83 een grote zege. Het werd op sportpark De Kring in de tweede competitieronde 5-1 voor GRC.

GRC kwam fel uit de startblokken met al na een minuut een gevaarlijke kopbal van Rens Wardenier die gestopt werd door PKC doelman Jos Broekmans, die van Bedum is overgekomen. Na acht minuten viel de eerste wel. Niek Snippe schoot vanaf een meter of twintig hard raak.

Snippe maakte ook de tweede. Hij nam na een kwartier ongedekt een voorzet van Yannick van Duijn in één keer op de slof: 2-0. Snippe schoot niet alles raak, want hij stuitte kort daarop op Broekmans.

Na een half uur kwam PKC wat beter in het spel. Kelvin de Vries schoot over en Bryan Inge kreeg de beste kans. GRC doelman Gerald van Nieff pakte het schot van Inge van dichtbij klemvast.

De vriezer in

De goede bedoelingen van PKC na de thee konden meteen de vriezer in. Al na een minuut werd Bram Mulder in het PKC strafschopgebied gevloerd en Jasper Kingma schoot de penalty raak: 3-0.

PKC kwam nog terug in de wedstrijd. Na een scrimmage voor het GRC doel belandde de bal eerst op de paal en vervolgens op de arm van Kingma, die zich voor het leer stortte. De strafschop werd in de 58e minuut door Rob Schokker binnen geschoten: 3-1.

Het antwoord van GRC kwam tien minuten later vanuit een vlotte counter. Bram Mulder kon na een lange bal alleen op het PKC doel af en schoot beheerst raak. Mulder maakte er er binnen twee minuten ook 5-1 van, na fraai voorbereidend werk van Snippe. Kevin Bakels teisterde in blessuretijd namens PKC nog de lat, maar daarmee hield de dadendrang van de thuisploeg op.

Handhaving

“Ik dacht, het wordt een lastige fysieke middag, maar nee. Ik denk dat we hier gewoon verdiend gewonnen hebben”, aldus Gerard Zeeman, de trainer van GRC Groningen. “Ik denk dat we heel veel mogelijkheden hebben gehad in de omschakeling. We kregen de ruimte om onze middenvelders in stelling te brengen en zo Niek Snippe en Bram Mulder twee keer te lanceren die heel trefzeker waren”.

GRC pakte de eerste drie punten. “Dit geeft de burger moed”, vervolgde Zeeman, die vooraf een moeilijk seizoen voor zijn ploeg verwachtte. “Maar onze doelstelling blijft dat we ons willen handhaven”.

Voor PKC’83 collega Bert Vos waren de druiven zuur, na de tweede nederlaag op rij. Ook vorig jaar ging het de eerste wedstrijden mis. ”We hadden gehoopt dat we dit seizoen wat beter zouden staan in de verdedigende organisatie. Maar dat blijkt niet zo te zijn. We gaan daarom terug naar 5, 3, 2 of 5, 2, 3 om toch meer vanuit de omschakeling te spelen”.

“Het balverlies voorin van ons was simpel en de omschakeling was voor het oprapen voor de tegenpartij”, verklaarde Vos de nederlaag. Er is dit jaar weer een versterkte degradatie in het amateurvoetbal. “We moeten bij de laatste vijf wegblijven”, zegt Vos daarover. “Meer doelstellingen hebben we niet”.

Velocitas – GVAV Rapiditas 0-2

De andere stadsderby in 1J tussen Velocitas en GVAV Rapiditas, zaterdagavond in het Stadspark, werd met 2-0 gewonnen door GVAV. Dat gebeurde door een eigen doelpunt en een treffer van Renaldo Renes in de 18e minuut. Matar Dieme van Velocitas kreeg vlak voor rust de tweede gele en dus rode kaart. Velocitas raakte na de pauze nog de lat, maar gescoord werd er niet meer. GVAV heeft na twee wedstrijden vier punten, Velocitas drie.

Oranje Nassau – SVBO 4-1

Oranje Nassau won thuis met 4-1 van SVBO. De Drenten begonnen sterk, maar ON opende de score. Op aangeven van Thomas Careman wist Peter van Son het net te vinden. Emiel Seigers maakte in de 39e minuut de gelijkmaker.

Na de pauze kreeg ON een strafschop na een overtreding op Rick Wiersma, die door Careman werd benut. SVBO nam risico’s in de jacht op een gelijkmaker en Van Son maakte zijn tweede via de onderkant van de lat. Het slotakkoord was voor Careman die een vrije trap binnen knalde. ON heeft na twee wedstrijden vier punten.

Andor Heij

Recente berichten

Ernstige zorgen over bouw permanente studentenwoningen Zernike: “Niet alle seinen staan op groen”

De fractie van Student & Stad maakt zich ernstige zorgen over de planning rond het…

3 uur geleden

Politiebureaus woensdag opnieuw gesloten vanwege actie

Voor de tweede keer in korte tijd zijn politiebureaus met een publieksfunctie woensdag gesloten. Het…

4 uur geleden

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

11 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

11 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

11 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

13 uur geleden