Categorieën: Nieuws

Vanaf maandag weer meer bussen, maar dienstregeling is nog niet weer op niveau

De buslijnen in Groningen en Drenthe rijden vanaf komende maandag weer vaker dan in de zomer. Toch voert Qbuzz een speciale ‘nazomerdienstregeling’ in met minder busritten. In het weekend vallen ook ritten weg uit de dienstregeling in Stad vanwege ziekteverzuim onder het personeel.

Op werkdagen rijden de bussen grotendeels dezelfde dienstregeling als tijdens de weken voor de zomervakantie. Lijn 3 rijdt overdag weer vier ritten per uur met extra spitsbussen en tot de herfstvakantie gaan er extra bussen naar Lauwersoog. Ook de nachtbussen beginnen weer met rijden en ook hier wordt de volledige dienstregeling weer opgepakt.

Maar helemaal de oude is de dienstregeling na de zomervakantie nog niet. Qbuzz gaat verder met haar ‘voorzomerdienstregeling‘, die nu de ‘nazomerdienstregeling’ wordt genoemd. De beperking in de reguliere dienstregeling is een gevolg van bezuinigingen die het OV-Bureau doorvoert.

Minder bussen in Stad tijdens weekend door ziekte

Met name de Stad Groningen moet het in het weekend doen met minder busritten. Op zaterdag en zondag rijden de lijnen 3, 4, 7 9 en 10 bijna allemaal de helft minder ritten dan tijdens normale zaterdagen en zondagen. Lijn 19 valt zelfs helemaal weg op zaterdag overdag.

Volgens het OV-Bureau Groningen Drenthe is ziekteverzuim onder chauffeurs de reden om de dienstregeling in het weekend niet helemaal te hervatten. Het hoge aantal ziektes zorgt voor een tekort aan personeel. Volgens het OV-bureau gaat het om een tijdelijke maatregel.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden