Diverse gezonde producten blijven vaak onaangeraakt in de winkelschappen van de Voedselbank Groningen liggen. De organisatie vindt het daarom tijd voor verandering.
Tuinbonen, pastinaak, andijvie en spinazie zijn enkele voorbeelden van producten die vaker in de schappen achterblijven. Het project ‘Gezonde Voeding’ moet klanten stimuleren om gezonde voedingskeuzes te maken. Samen met een professionele kok worden eenvoudige, gezonde recepten bedacht en klaargelegd voor de klanten. De gekozen recepten zijn gebaseerd op producten die op dat moment beschikbaar zijn in de winkel.
Inspiratie wordt ook gehaald uit het kookboek ‘Samen koken in Groningen’, dat tot stand kwam in samenwerking met de Voedselbank Westerkwartier. Anja Bandringa, docent Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool, is één van de auteurs van het boek. De gemeente Groningen besloot om het kookboek beschikbaar te stellen voor klanten van de Voedselbank Groningen. Op maandag 21 augustus krijgen zij een gratis exemplaar uitgereikt.
De tijdelijke gebouwen die tot en met de meivakantie werden gebruikt door IKC Groenewei aan…
De afgelopen maanden is aan studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onterecht de toegang tot…
Het Openbaar Ministerie eist 36 maanden celstraf (waarvan 12 maanden voorwaardelijk) tegen een 38-jarige man…
Over een maand dreigt een groot deel van de bewoners van het Betonbos dakloos te…
Bedrijven die handelen in 'research chemicals', oftewel designerdrugs, moeten zich niet kunnen vestigen in Groningen.…
Fietsers en voetgangers kunnen eind volgende week de A weer oversteken, vlak naast de in…