Categorieën: Nieuws

Pas 30 procent van Groningers reed al eens elektrisch

Ruim 35 procent van de Nederlanders boven de achttien reed al eens elektrisch. In Groningen ligt dit percentage lager, namelijk 30 procent. Dit blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan.

Van de ondervraagde Groningers zegt 6,7 procent een elektrische auto te bezitten. Een dergelijke auto leasen komt in Groningen nauwelijks voor. Wel gebruikt bijna 12 procent van de Groningers regelmatig een elektrische (deel)auto, het hoogste percentage van heel Nederland. Nog eens bijna 12 procent geeft aan incidenteel wel eens in een ‘EV’ gereden te hebben.

Bijna negen op de tien ondervraagde Groningers die al eens elektrisch reden, geven aan deze manier van autorijden te kunnen waarderen. Het grootste deel daarvan vindt een elektrische auto zelfs ‘zeer prettig’ rijden. Alleen zeventigplussers lijken wat meer te moeten wennen aan elektrische mobiliteit. Dat kan te maken hebben met feit dat EV’s doorgaans snel accelereren. Mannen rijden trouwens veel meer elektrisch dan vrouwen.

Woordvoerder Frank Breukelman van Zonneplan: “Over de rijeigenschappen van elektrische auto’s is eigenlijk iedereen het wel eens: het rijdt heerlijk. Maar een ander groot voordeel is voor velen dat ze thuis kunnen opladen en dus nooit meer naar de pomp hoeven. Door daarvoor de beste momenten uit te kiezen kun je als EV-rijder een extra bijdrage leveren aan het klimaat én kun je op sommige momenten zelfs geld verdienen.”

Gert van Akkeren

Recente berichten

Donderdag bewolkt met regenachtige periodes, daarna veelal droog met soms wat zon

Bewolking voert donderdag nog de boventoon. Die brengt zo nu en dan ook wat lichte…

5 uur geleden

Enthousiasme over ontwikkeling Scandinavische Havens, zorgen bij ondernemers en Aegir

De gemeenteraad is enthousiast over de visie om de Scandinavische Havens te ontwikkelen. Bij ondernemers…

5 uur geleden

Gemeente herbezint zich over dorpshuizen in nieuwe wijken: “Voorzieningen zijn erg waardevol”

Nieuwe dorpen en wijken als Meerstad en De Held I en II beschikken niet over…

7 uur geleden

Forse botsing tussen twee auto’s op Bornholmstraat

Op de kruising tussen de Bornholmstraat en Winschoterweg heeft woensdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen…

8 uur geleden

‘Voorgangers huidig stadsbestuur profiteerden van slavernij’, Stad krijgt twee monumenten rond slavernijverleden

De voorgangers van de huidige burgemeesters, wethouders en gemeenteraadsleden in Groningen hebben duidelijk voordeel gehad…

10 uur geleden

Raadslid Wesley Pechler op plaats acht kandidatenlijst Europese Parlementsverkiezingen

Raadslid Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren staat op plaats acht van de…

10 uur geleden