Categorieën: Nieuws

Ook deuren Big Bazar aan Overwinningsplein voorgoed op slot

De deuren van de Big Bazar aan het Overwinningsplein zijn maandagochtend niet meer open gegaan. De vestiging hoort waarschijnlijk bij de tientallen verlieslijdende winkels die Big Bazar wil sluiten.

Het pand aan het Overwinningsplein is op slot en de lichten zijn uit. Op de deuren van de winkel hangen plakkaten over de sluiting van de winkel. Daarop is te lezen dat de winkel aanstaande zaterdag nog één keer open gaat, waarschijnlijk om de laatste voorraden te verkopen.

Dat de winkel zou sluiten, was bij andere winkeliers in het winkelcentrum al bekend. Eind volgende maand zou de winkel op slot gaan. De sluiting van maandag kwam dan ook als een verrassing.

Schulden bij leveranciers en verhuurders

Big Bazar kwam de afgelopen dagen in het nieuws, omdat het bedrijf meerdere pandeigenaren, verhuurders en leveranciers niet had betaald. Meerdere pandeigenaren vroegen daarop faillissement aan voor het bedrijf. Dat ontliep de koopjesketen vorige week nog, maar Big Bazar moet voor volgende week woensdag een akkoord hebben met haar schuldeisers. Het bedrijf bood hen maandag verontschuldigingen aan via een paginagrote advertentie in het Financieel Dagblad.

Of Big Bazar ook achterstallige betalingen heeft voor haar pand aan het Overwinningsplein, kon pandeigenaar Urban Interest maandag niet bevestigen.

Laatste vestiging in gemeente Groningen

De vestiging van Big Bazar aan het Overwinningsplein was de enige in de gemeente Groningen. Een vestiging in winkelcentrum Paddepoel sloot een aantal jaar geleden al.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden