Categorieën: Nieuws

Noorderzon Festival op punt van beginnen

Nog één nachtje slapen en dan begint in het Noorderplantsoen de 33ste editie van het Noorderzon Festival. De organisatie laat weten er helemaal klaar voor te zijn.

Het festival begint donderdag om 13.00 uur. De afgelopen tien dagen is er hard gewerkt om het Noorderplantsoen om te toveren tot een festivallocatie. Op deze woensdagavond worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. “De indeling is een beetje anders dan wat mensen gewend zijn”, laat de organisatie weten. “We hebben het wat opgefrist. Het grootste openluchtmuziekpodium Apollo is bijvoorbeeld een kwartslag gedraaid, de containers zijn terug, waar kleine voorstellingen in plaatsvinden, en nieuw zijn de speellocaties Nova en Atlas. En behalve in het plantsoen strijkt het festival ook neer in het Provinciehuis, in Forum Groningen, het Grand Theatre en de Lutherse Kerk.”

Het programma dat aangeboden wordt is internationaal. “Juist de internationale onderdelen zitten vol vernieuwend werk, dat vaak voor het eerst te zien is in Nederland. Wat ook leuk is om te vertellen is dat de Spiegeltentconcerten terug zijn: bezoekers zien er Buck Meek, Grandbrothers en Fara. Op het grootste openluchtpodium Apollo wordt elke avond een gratis concert aangeboden, van onder meer Nusantara Beat, Crack Cloud, Son Rompe Pera en Los Bitchos. Daarnaast is er nog veel meer muziek op het festival: op podium Callisto en Podium de Raaf presenteert Noorderzon meerdere vrij toegankelijke concerten per dag, en partner Soundsofmusic presenteert twee concerten op Downtown-locaties.”

Noorderzon trok vorig jaar 140.000 bezoekers. Meer informatie over het programma vind je op de website van het festival.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft vrijdagavond een klein cordon politie, getooide in kogelwerende vesten,…

8 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

10 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

11 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

12 uur geleden

Honderden ronkende motoren rijden zaterdagochtend vanuit De Wijert richting Almelo

In De Wijert zou het vrijdagavond en zaterdagochtend wel eens wat lawaaiig kunnen zijn. Dan…

12 uur geleden

Uit Stad ontsnapte tbs’er (33) terug in Nederland na uitlevering door Tsjechië

Mouloud M., de tbs’er die begin februari ontsnapte tijdens een begeleid verlof in Groningen, is…

14 uur geleden