Categorieën: Nieuws

Meerstadlaan vanaf vrijdag open voor verkeer

De officiële opening is pas eind september, maar vrijdagochtend gaat de Meerstadlaan, de nieuwe route tussen Meerstad en de stad Groningen, open voor verkeer.

De nieuwe Meerstadlaan tussen de Vossenburglaan in Meerstad en de P+R Meerstad moet ervoor gaan zorgen dat er minder verkeersdruk op de Borgbrug komt te liggen, nu Meerstad steeds groter en drukker wordt. De Meerstadlaan, in combinatie met nieuwe Borgwerg, moet er ook voor gaan zorgen dat er minder verkeer achter Klein Harkstede terecht komt. Daarnaast is er vanaf vrijdag langs de Meerstadlaan een veiligere fietsroute tussen Meerstad en de stad Groningen.

De weg had flink wat voeten in de aarde, helemaal omdat voor de aanleg van het nieuwe tracé werd gekozen voor een viaduct onder de Middelberterweg. Dit viaduct is aangelegd om ervoor te zorgen dat Middelbert haar dorpse karakter behoudt. Dit viaduct werd halverwege juni feestelijk onthuld.

Op 9 september is de officiële opening van de nieuwe Meerstadlaan. Dan trapt wethouder Rik van Niejenhuis een feestje af, waarbij met een karavaan van de P+R Meerstad naar het dorp gereden wordt, over de nieuwe weg. In Meerstad is dan een speciale markt met onder meer foodtrucks.

De opening van de nieuwe Meerstadlaan betekent meteen ook de afsluiting van het oude tracé via de Driebondsweg. In de loop van de tijd wordt deze tijdelijke verbinding bij de P+R opgeruimd.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

10 uur geleden