Categorieën: Nieuws

Student en Stad wil af van ‘vijandelijke elementen’ op Stadhuis

Het huis van de democratie in onze gemeente mag niet ontsierd worden door ‘vijandige architectuur’. Dat vindt de raadsfractie van Student en Stad. Nadat er eind mei al kritiek was op de metalen strips de ABN-AMRO aanbracht voor haar kantoor aan de Grote Markt, hekelt de partij nu de ontsierende ijzeren stekels voor de bordestrappen van het Stadhuis.

“Onze fractie constateerde vlak voor de wekelijkse fractievergadering dat er op de trap van het bordes van het stadhuis enkele platen met opstaande ijzeren stekels waren aangebracht”, aldus raadslid Daan Swets. “Dat juist op het huis van de democratie in onze gemeente deze vijandelijke elementen zijn geplaatst, roept bij onze fractie vragen op.”

De plaatsing van de spijlen rijmt volgens Student en Stad niet met de ‘zeer terughoudende houding’ van het gemeentebestuur in het toestaan van ‘vijandige architectuur’. In mei liet wethouder Mirjam Wijnja, na vragen uit de raad over de strips bij het kantoor van ABM-AMRO, weten dat ‘het uitgangspunt altijd is om de openbare ruimte is zo vriendelijk en toegankelijk mogelijk te houden en vanuit vertrouwen in te richten’.

Student en Stad wil daarom dat de strips worden weggehaald. Het gemeentebestuur moet volgens de studentenpartij ook, net als Rotterdam en Leiden, gaan onderzoeken waar nog meer ‘vijandig ogende objecten’ staan in de gemeente die weggehaald kunnen worden.

 

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

10 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden