Categorieën: Sport

Groninger amateurclubs kennen hun tegenstanders voor volgend seizoen

De KNVB heeft vrijdagmiddag de definitieve indeling van de amateurvoetbalcompetities bekend gemaakt. Opvallend is dat de Groningse clubs in de eerste klasse veel Drentse tegenstanders hebben.

Volgens de voorlopige indeling die naar de clubs was gestuurd, was het eerst een Gronings-Fries onderonsje in de eerste klasse. Daar is na inbreng van diverse clubs van afgeweken.

De eerste klasse I bestaat uit vijf clubs uit de stad: Oranje Nassau, PKC’83, Velocitas, GVAV Rapiditas en GRC Groningen. Uit de provincie komen Winsum, WVV en Hoogezand. Er komen drie clubs uit Emmen: DZOH, WKE’16 en SVBO. HZVV en VKW maken de competitie met 13 clubs compleet. Het is voor het eerst dat in deze klasse, en ook in de derde en vierde divisie, zaterdag en zondagclubs tegen elkaar uitkomen.

In de tweede klasse en lager blijft voorlopig wel een scheiding tussen zaterdag en zondagvoetbal.

Zaterdag

VV Groningen, Gorecht en FC Lewenborg zijn ingedeeld in de tweede klasse J zaterdag met Bedum, VEV’67 en Grijpskerk uit de provincie. Uit Drenthe komen: Achilles 1894, Drenthina, Hoogeveen, LTC en Noordscheschut. De Friese clubs zijn: Kollum, FC Surhuisterveen en FC Wolvega.

De noordelijke derde klasse C bestaat voor de helft uit clubs uit de gemeente Groningen: Be Quick 1887 (zat), Helpman (zat), Groen Geel, HFC’15, The Knickerbockers, Lycurgus en Mamio. Verder spelen in deze klasse: Aduard 2000, FC Zuidlaren, Loppersum, Onstwedder Boys, Veendam 1894, WVV (zat) en Zuidhorn.

Zondag

In de tweede klasse I zondag spelen uit de stad: Helpman, Forward en SC Stadspark. Uit de provincie: Musselkanaal, Stadskanaal en Sellingen. Uit Drenthe: Annen, GOMOS, HOVC, Roden, Rolder Boys en Valthermond. Oldeholtpade is de Friese vertegenwoordiger.

In de derde klasse B noord zijn Groninger Boys en Engelbert ingedeeld. Verder spelen ASVB, Muntendam, Noordster, Veelerveen en Westerwolde uit de provincie in deze klasse. Uit Drenthe komen: Actief, EHS’85, Gieten, Peize, SVZ, Titan en Weerdinge.

De complete indeling met ook de vierde en vijfde klassen is hier te vinden

Het competitieschema wordt later bekend gemaakt. Er is ook spreke van een versterkte degradatie. Hoe die er precies uit gaat zien maakt de KNVB nog bekend.

Andor Heij

Recente berichten

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis…

57 minuten geleden

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis…

2 uur geleden

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd een crowdfundactie…

2 uur geleden

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen…

2 uur geleden

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht.…

2 uur geleden

OV-bureau Groningen-Drenthe dreigde met boete naar Qbuzz vanwege ‘ongewoon hoge rituitval’

Busreizigers in Groningen werden vorig jaar te vaak geconfronteerd met rituitval. Het OV-bureau Groningen-Drenthe stelde…

3 uur geleden