Categorieën: Sport

Be Quick 1887 is coulant en speelt tegen alle zaterdagclubs op zaterdagmiddag

Zondagclub Be Quick 1887 gaat de thuiswedstrijden tegen alle zaterdagclubs in de vierde divisie D op zaterdagmiddag spelen. Dus ook tegen de niet-principiële zaterdagverenigingen.

Komend seizoen spelen de zaterdag en zondagclubs in de derde en vierde divisie en in de eerste klassen voor het eerst tegen elkaar. Zo worden de reisafstanden minder en zijn er meer derby’s.

Maar een groot deel van de zaterdagclubs zijn zogeheten principiële zaterdagverenigingen en die hebben het recht om alle wedstrijden op zaterdag te spelen. Maar er zijn ook niet-principiële zaterdagclubs. Die kregen woensdagavond in Zwolle bij een bijeenkomst van de clubs in de vierde divisie D van de KNVB te horen dat zij de uitwedstrijden tegen zondagclubs op zondag moeten spelen als de zondagvereniging dat wil.

Rechter

Het gaat om Quick’20 uit Oldenzaal, VVOG uit Harderwijk, Scherpenzeel en Buitenpost. Quick’20 heeft er geen problemen mee, maar de rest in meer of mindere mate wel. Buitenpost heeft in de Friese media zelfs gezegd desnoods naar de rechter te stappen.

Maar Be Quick is tot nu toe als enige zondagclub coulant naar alle zaterdagverenigingen: “We willen niet ingewikkeld doen”, aldus Be Quick voorzitter Johan Vreeken. “En als iedereen niet zo moeilijk doet, wordt het een hele mooie competitie”.

Namiddag

Be Quick 1887 gaat deze wedstrijden niet om 14.30 of 15.00 uur of in de avond spelen, maar om 16.15 uur. “Dat heeft te maken met de veldbezetting”, aldus Vreeken. “Het is op zaterdag erg druk met de jeugd. Maar we willen ook niet in de avond spelen omdat de publieke belangstelling dan niet overdreven positief is. In de namiddag hopen we dat mensen blijven hangen en dat we meer publiek trekken”.

Niet alleen zaterdagclubs hebben moeite om op zondag te spelen. De zondagclubs hebben ook bezwaren om op zaterdag te acteren. Dit vanwege de jeugdwedstrijden op hun complex en omdat sommige spelers op zaterdag werken. “We zijn een zondagclub”, vervolgt Vreeken. “Dus de wedstrijden tegen andere zondagclubs spelen we ook op zondag”.

Be Quick begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Buitenpost op zaterdag 26 augustus. Dan volgt een thuiswedstrijd tegen Longa’30 uit Lichtenvoorde. Die wordt op zondag 3 september afgewerkt.

Andor Heij

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

11 minuten geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

2 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

12 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

14 uur geleden