Categories: Sport

Nacompetitie: Groen Geel ruim langs Vitesse’31, winst VVK, Haren, Amicitia VMC

Groen Geel heeft zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn simpel de tweede ronde gehaald voor promotie naar de tweede klasse. Vitesse’63 uit Koekange werd met 5-0 verslagen.

Groen Geel had een droomstart. Tom Arissen stuurde na vijf minuten Stan Ypenburg diep en diens voorzet werd door Melle Gebben afgerond. Vier minuten later gaf Menno Pot een pass op Gebben. Die gaf voor en Rik Slomp schoot de 2-0 binnen. Arissen knalde kort daarop nog op de lat. Er waren nog enkele gevaarlijke momenten voor het Drentse doel. Vitesse was een korte fase dreigend, maar de Groninger doelman Robin Paul van den Heuvel was twee keer attent.

Na de pauze bleef Groen Geel de betere ploeg. In de 52e minuut stopte Erwin Gunnink een Groen Geel inzet fraai met de vuist. Alleen is Gunnink geen keeper en hij kon met rood vertrekken. Stan Ypenburg schoot de strafschop raak: 3-0. Gebben had kort daarna pech dat hij de paal raakte.

Invaller Koen Olde Monnikhof tekende na 67 minuten toch voor de 4-0. En na een fraaie aanval door het centrum van de Vitesse verdediging, twee minuten later, was Ypenburg het eindstation: 5-0. Groen Geel kreeg nog enkele mogelijkheden, maar een grotere nederlaag werd Vitesse’63 bespaard.

Groen Geel speelt volgende week zaterdag thuis tegen Zuidhorn dat tweedeklasser hoopt te blijven. Zuidhorn versloeg Helpman met 2-0. Helpman speelt daardoor ook volgend seizoen in de derde klasse.

Voor promotie naar de derde klasse won VVK thuis met 2-1 van Haulerwijk. Tim van der Molen en Mateo Milkovic scoorden voor de Groningers. VVK speelt volgende week uit tegen ONR. Omlandia was vrij en speelt volgende week in en tegen Borger. Omlandia hoopt derdeklasser te blijven.

Haren versloeg uit voor een plek in de vierde klasse Ezinge met 1-0. Haren speelt volgende week de finale op neutraal terrein tegen Steenwijk.

Amicitia VMC won op sportpark Coendersborg met 4-0 van buurman Blauw Geel’15. Blauw Geel blijft door de nederlaag vijfdeklasser. Amicitia speelt de finale tegen Glimmen, dat de eerste ronde vrij was. De verliezer degradeert naar de vijfde klasse.

Andor Heij

Recent Posts

Gemeente onderzoekt bouw zonnecarports op vier gemeentelijke parkeerterreinen

Het gemeentebestuur gaat onderzoek doen of er zonnecarports gebouw kunnen worden op vier gemeentelijke parkeerterreinen.…

10 minuten ago

Komende week toch treinen tussen Bad Nieuweschans en Weener, werkzaamheden gaan niet door

Er rijden volgende week toch treinen tussen Bad Nieuweschans en het Duitse Weener. (meer…)

30 minuten ago

Auto en scooter botsen in Ulgersmaborg; Duitse politie kijkt mee

Op het kruispunt tussen de Rozemarijnstraat en de Lavendelweg vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen…

1 uur ago

‘Handig in de Buurt’ op plaats 84 in Duurzame 100: “Belangrijkste is de waardering die vrijwilligers krijgen”

Het initiatief 'Handig in de Buurt' van Conny Eldering, uit de wijk De Hoogte, staat…

2 uur ago

Bakker Beukeveld failliet verklaard (update)

Bakkerij Beukeveld is failliet verklaard. Dat heeft de Rechtbank Groningen deze woensdag bepaald. Het personeel…

4 uur ago

Scooterrijder gewond bij aanrijding Europapad

De bestuurder van een scooter is woensdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising…

5 uur ago