Categorieën: Nieuws

Kijkje nemen op bouwterrein Grote Markt of het Hoofdstation? Over twee weken kan het en mag het

Op zaterdag 17 juni 2023 opent aannemer Strukton, net als vorig jaar, de bouwhekken op station Groningen voor het grote publiek voor de Dag van de Bouw. Ook de gemeente Groningen doet mee en zal een aantal archeologische vondsten laten zien die de afgelopen acht maanden onder de gele steentjes vandaan werden gehaald.

Ook de bouwplaatsen voor de nieuwe zuidelijke ringweg zijn weer te bekijken en belangstellenden kunnen ook een kijkje nemen in een nieuw appartementencomplex aan het Boterdiep.

Bij het Hoofdstation mogen bezoekers de bouwkuip in en bekijken welke machines er gebruikt worden bij de aanleg van de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel, de ondergrondse fietsenstalling en de uitbreiding van de perrons voor de doorgetrokken sporen.

Op de Grote Markt neemt een uitvoerder belangstellenden mee voor een rondleiding, zijn archeologische vondsten te zien onder begeleiding van een archeoloog en kunnen bezoekers met een elektrische minikraan een parcours afleggen.

Bij de zuidelijke ringweg vinden activiteiten plaats bij onder meer het Julianaplein, de verdiepte ligging onder het toekomstige Zuiderplantsoen en bij het Vrijheidsplein. Op deze laatstgenoemde plek kunnen belangstellen zelf eens voelen aan de piepschuimblokken die onder de opgehoogde af- en opritten naar de westelijke ringweg komen te liggen.

Bezoekers zijn op zaterdag 17 juni welkom vanaf 10.00 uur op de vier geopende bouwplaatsen. De Grote Markt en het appartementencomplex aan het Boterdiep zijn dan tot 14.00 uur open voor het publiek. Aanpak Ring-Zuid en de aannemers rond het Hoofdstation houden de bouwhekken tot 16.00 uur open.

Tom Veenstra

Recente berichten

Weer blijft nu wisselvallig tot en met het weekend, daarna dendert zomer vrij plotseling binnen

De komende dagen blijft het nog kwakkelen met het weer in Groningen. De zon laat…

7 uur geleden

Fracties hebben problemen met nieuwe parkeermaatregelen: “Iets goedkoper maken maakt iets anders duurder”

Een groot aantal fracties heeft op- en aanmerkingen bij het nieuwe pakket parkeermaatregelen dat de…

7 uur geleden

Schietpartij in Oosterparkwijk, één persoon gewond (update)

Bij een schietincident aan de Oliemuldersweg in de Oosterparkwijk is woensdagavond één persoon gewond geraakt.…

9 uur geleden

Grote Markt vol schaatsfanaten voor behoud Kardinge: ‘Warmte van dit feest voor de kou van een ijsbaan, dat mogen we niet kwijtraken’

Op de Grote Markt draaide het woensdagavond maar om één ding, namelijk schaatsen in Groningen.…

11 uur geleden

Gemeenteraad geen voorstander van extra regels in Noorderplantsoen, alcoholverbod blijft

Ondanks de duidelijke oproep van omwonenden en de Parkcommissie gaat de gemeenteraad niet instemmen met…

12 uur geleden

Brief van RUG-medewerkers over ‘excessief politieoptreden’ gehoond door burgemeester: ‘Ik begrijp werkelijk niet waarom’

“Ik begrijp werkelijk niet waarom medewerkers van de universiteit het gisteren bewogen heeft om, zonder…

12 uur geleden