Categorieën: Sport

Fledderus moet kwaliteit Eredivisie gaan verbeteren en competitie handhaven in top van Europa

Mark-Jan Fledderus heeft, na zijn ontslag bij FC Groningen in februari, weer een nieuwe baan. De 40-jarige oud-voetballer en voormalige technisch directeur van FC Groningen wordt technisch manager bij de Eredivisie CV.

Fledderus wordt verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de eredivisie en haar achttien clubs. De geboren Drent moet, zo stelt de koepel van clubs in de hoogste tak van het Nederlandse betaalde voetbal, de algehele kwaliteit van de competitie gaan verbeteren en zorgen dat de Eredivisie haar zesde plek in de Europese ranglijst behoudt. Fledderus gaat zich op termijn ook bemoeien met onder meer de competitieopzet, de speeldagenkalender, speelondergronden, jeugdopleidingen, beloftenteams, transferwindows en de voetbalpiramide en de samenwerking met collega’s in binnen en buitenland.

De in Coevorden geboren Fledderus raakte begin februari zijn baan als technisch directeur kwijt bij FC Groningen, toen duidelijk werd dat de club afstevende op degradatie. Met name de aanstelling van Frank Wormuth als hoofdtrainer werd Fledderus zwaar aangerekend. Na de eerste seizoenshelft moest Wormuth alweer vertrekken en ging Fledderus diep door het stof voor zoals hij het noemde een “grote inschattingsfout”. Toen het Fledderus vervolgens niet lukte om een geschikte vervanger te vinden en assistent-trainer Dennis van der Ree als interim-hoofdcoach er niet in slaagde om FC Groningen voetballend weer op de rails te krijgen, kreeg de 40-jarige oud-voetballer het gat van de deur gewezen.

Volgens Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, is het afgelopen seizoen geen reden om te twijfelen aan de kwaliteiten van Fledderus: “Niet alles wat hij aanraakte in zijn carrière veranderde in goud, nee, maar bij wie wel? Daarbij komt dat hij behoorlijk zelfkritisch is en hij heeft een enorm leervermogen. Mark-Jan weet wat er leeft in de eredivisie, wat de thema’s zijn, de uitdagingen en heeft goed zicht op het internationale concurrentieveld. Die ervaring heb je in deze nieuwe functie nodig. Mark-Jan is een slimme gast, zit boordevol met nieuwe ideeën, heeft een enorme drive en wil zich breed verder ontwikkelen. Die kans krijgt hij nu en die gaat hij ongetwijfeld grijpen. Daar ben ik van overtuigd. Na een uitgebreide procedure samen met een aantal clubs kwam hij dan ook als meest geschikte kandidaat uit de bus.”,

Tom Veenstra

Recente berichten

Nieuwe foto ontsnapte tbs’er levert nog niet de gouden tip op

Het Openbaar Ministerie heeft nog niet de gouden tip ontvangen in de zaak van de…

1 uur geleden

Bomen geplant tussen Grote Markt en Zwanestraat (foto’s)

Met groot materieel zijn er woensdagmiddag vijf bomen geplant tussen de Grote Markt en de…

2 uur geleden

Minister gaat niet in hoger beroep om uitspraak kinderhartchirurgie, SP noemt het goed nieuws

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat niet in hoger beroep naar aanleiding van…

3 uur geleden

Storing reisinformatie in app en op vertrekborden stations verholpen

De technische storing waardoor het niet mogelijk was om actuele reisinformatie te laten zien in…

5 uur geleden

Verkeersborden geplaatst in verdiepte ligging zuidelijke ringweg

Combinatie Herepoort heeft de afgelopen dagen de verkeersborden geplaatst in de verdiepte ligging van de…

5 uur geleden

Rioleringsproblemen Stadhuis opgelost, gebouw vanaf donderdag weer open

De problemen met de riolering in het Stadhuis zijn opgelost. Dat laat de gemeente Groningen…

6 uur geleden