Categorieën: Nieuws

Duits ziekenhuis vindt geen misstanden tijdens stage verdachte verpleegkundige

Het Rotes Kreuz Krankenhaus in Bremen heeft geen verdachte zaken geconstateerd tijdens de stageperiode van Theo V, de verpleegkundige die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van een twintigtal patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.

Dat meldt RTV Drenthe maandagochtend.

Het Duitse ziekenhuis stelde eind mei een onderzoek in naar de verpleegkundige, om uit te sluiten dat V. in zijn tijd in Duitsland betrokken is geweest bij de dood van patiënten. V. was zes maanden stagiair op afdeling vaatchirurgie in 2017. Volgens het ziekenhuis werkte V. nooit alleen tijdens zijn stageperiode en waren er daarom, zoals verwacht, geen onregelmatigheden tijdens zijn tijd in Duitsland.

De beslissing om een onderzoek in te stellen naar de stageperiode van V. in Duitsland staat in contrast met de overweging van de twee Groninger ziekenhuizen waar V, na zijn stageperiode in Bremen, actief was als medewerker. De Groninger ziekenhuizen zien geen redenen en aanknopingspunten om een intern onderzoek te starten naar het reilen en zeilen van V. binnen hun muren.

V. werd halverwege april aangehouden, nadat het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) melding en aangifte deed tegen de verdachte. V. zou tijdens gesprekken met een zorgorganisatie uit Drenthe (vermoedelijk GGZ Drenthe) verteld over zijn werk tijdens de coronapandemie en hebben bekend dat hij het leven van een twintigtal patiënten voortijdig had beëindigd.

Het OM heeft moeite met de zaak, omdat V. niets heeft losgelaten tijdens zijn voorarrest. Dat werd begin deze maand beëindigd, omdat de rechter-commissaris vindt dat de zaak tegen de Veenhuizer verpleegkundige niet sterk genoeg is om hem vast te houden. Het OM vindt dat wel en gaat in hoger beroep tegen de beslissing om V. op vrije voeten te stellen.

Bron: RTV Drenthe

Tom Veenstra

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

2 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

3 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

14 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

14 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

14 uur geleden