Categorieën: Nieuws

“Dinsdag zeer warme en klamme dag, komend weekend zomerse temperaturen”

Ondanks dat de neerslagkansen de komende dagen wat toenemen blijft het zomers warm. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er in het weekend temperaturen tot 28 graden mogelijk.

“Dinsdag wordt het een zeer warme en klamme dag met maximumtemperaturen die oplopen naar 28 tot een tropische 30 graden”, vertelt Kamphuis. “Daarbij zijn er zonnige perioden, maar trekken ook wolkenvelden over. In de loop van de middag is er al kans op een zeer lokale bui. In de avond en nacht volgen er meer. Dit kunnen felle buien zijn met onweer en een flinke plens regen, al kunnen de verschillen van plaats tot plaats uiteenlopen. De zuidoostenwind is zwak of matig, kracht 2 tot 3. In de nacht van dinsdag op woensdag is het zeer zwoel bij minima amper onder de 20 graden. In Stad ruim er boven.”

“Zon, maar ook kans op regen”
“Woensdag is het opnieuw klam bij 24 of 25 graden. Het blijft droog en wolken worden afgewisseld door perioden met zon. In de middag is de zon het meest aanwezig. Er waait een matige westelijke wind, kracht 3 tot 4. In de nacht van woensdag op donderdag wordt het 13 graden. Donderdag zij er zonnige perioden met in de middag toenemende bewolking en een kleine kans op regen. Vooral het zuiden en zuidoosten maken daar kans op. Het wordt 24 of 25 graden bij een naar matig toenemende noordenwind, kracht 3 tot 4.”

Weekend
“Vrijdag wordt het met flink wat zon 23 of 24 graden en tijdens het weekend loopt de temperatuur weer verder op. Zaterdag wordt het 24 of 25 graden en zondag komen we ruim boven de zomerse 25 graden uit, waarbij we kunnen denken aan 27 of 28 graden. De aangevoerde lucht droogt wat op zodat het wat minder zwoel aanvoelt en de nachten behoorlijk afkoelen bij 10 tot 13 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Komende dagen veel zon, vanaf donderdag toenemende bewolking’

De zon krijgt de komende dagen alle ruimte. Daarbij worden ook warme temperaturen bereikt waarbij…

4 uur geleden

Regenboogbankjes zijn bijna klaar en worden binnenkort geplaatst

De regenboogbankjes zijn bijna klaar om geplaatst te worden op verschillende plekken in de gemeente.…

4 uur geleden

PvhN: “Afbraakkosten Geheugen Paviljoen niet voor rekening gemeente”

De kosten die de sloop van het Geheugen Paviljoen met zich mee gaat brengen moeten…

5 uur geleden

Helpman zondag struikelend naar het einde, ook Annen is te sterk

De afscheidstour van het vlaggenschip van Helpman zondag verloopt in de tweede klasse I de…

7 uur geleden

Buschauffeur rijdt verdwaalde zwaan klem op A28

Een buschauffeur van vervoersbedrijf Qbuzz heeft zondag mogelijke aanrijdingen voorkomen op de A28 bij Groningen.…

7 uur geleden

Universiteiten bezig met opstellen demonstratieprotocol

De universiteiten in Nederland werken gezamenlijk aan een demonstratieprotocol. Dat heeft interim-voorzitter Jouke de Vries…

7 uur geleden