Categorieën: Nieuws

Supportersverenigingen FC Groningen en Sparta willen stop op collectieve straffen

De Supportersvereniging FC Groningen zegt de incidenten van de afgelopen weken bij FC Groningen te betreuren en er fors afstand van te nemen. De supportersvereniging van Sparta is dezelfde mening toegedaan.

“Dit schaadt onze club enorm en duizenden goedwillende supporters zijn de dupe. Zij konden zowel tegen NEC als Ajax alweer na een paar minuten naar huis. We snappen de onvrede en frustratie over de degradatie, maar dit is niet de manier om die te uiten. Integendeel.” Dat meldt de Supportervereniging FC Groningen op haar website. “De lokale driehoek heeft als gevolg van de incidenten maatregelen genomen. Helaas treffen die juist weer de goedwillende supporter. Deze kan wéér de club niet ondersteunen en een leuke wedstrijd meemaken. Dit kan nooit de bedoeling zijn en collectief straffen zal nooit tot de oplossing leiden. De (meeste) veroorzakers van de incidenten zijn gepakt of geïdentificeerd, waarom dan ook nog weer deze extra maatregelen?

Ruim 400 supporters hadden al kaarten gekocht voor Vitesse-uit (komend weekend, red). Een enorm aantal in de huidige situatie. Ook in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Sparta is niemand welkom. Ruim 19.000 goedwillende supporters zijn wederom de dupe. Die ook afstand hebben genomen van wat er gebeurd is, iets wat buiten hun macht ligt. Maar ook honderden Spartanen kunnen nu niet hun club achterna reizen. Die hebben part noch deel aan alles wat in Groningen is gebeurd. Juist tussen veel Groningers en Spartanen is er een warme vriendschappelijke band. We roepen dan ook op te stoppen met collectieve straffen en laten we samen (lokale driehoek, club én supporters) de gesprekken aangaan om samen te zorgen dat iedereen weer op een normale manier naar de wedstrijden kan gaan.”

“Het verbaast ons ten zeerste dat nu naar deze maatregel gegrepen wordt,¨ schrijft De Sparta Supporter, de supportersvereniging van de Rotterdamse club. De vereniging roept de KNVB op, wangedrag aan te pakken en te zorgen dat supporters naar het stadion kunnen komen.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

7 minuten geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

46 minuten geleden

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

9 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

10 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

11 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

14 uur geleden