‘Pinksterzondag veel ruimte voor de zon, ook komende dagen droog en zonnig’

nieuws
Foto: Johan Bosklopper

De zon krijgt de komende dagen veel ruimte. Door een wind uit noordelijke richtingen blijven de temperatuurwaarden na zondag wat achter.

Zondag begint de dag met wat lichte bewolking, maar al snel zal de zon zich laten zien. In de middag kunnen opnieuw wat wolken voorkomen. Bij een zwakke tot matige wind uit noordoostelijke richting wordt het 20 graden. De nacht van zondag op maandag verloopt helder waarbij de minimumtemperatuur rond de 7 graden komt te liggen. Pinkstermaandag begint met bewolking, maar al snel wint de zon terrein. Bij een matige noordenwind wordt het 13 graden.

Dinsdag verloopt grotendeels bewolkt, maar het blijft wel droog. Het wordt dan 13 of 14 graden. Op woensdag krijgt zon weer alle ruimte en wordt het 18 graden. Lokaal kan dan wellicht de 20 graden worden gehaald.