Categorieën: Nieuws

Nog geen derde van Groningers geeft vakantiegeld uit aan vakantie

Groningen geeft haar vakantiegeld het minst vaak uit aan vakantie. Dat blijkt uit panelonderzoek van vergelijkingswebsite Slimster. Inwoners van onze provincie zetten het geld liever op hun spaarrekening.

Slechts 28,4 procent van de Groningers besteedt het vakantiegeld aan vakantie. Daarmee is het de provincie waar het geld het minst vaak aan vakantie wordt besteed. Zo’n dertig procent van de Groningers zet het geld (deels) op de spaarrekening. In Groningen gebruikt ruim tien procent van de inwoners het geld om extra af te lossen op de hypotheek. Ook gebruikt ongeveer tien procent van de Groningers het vakantiegeld om hun woning te verduurzamen.

Volgens de vergelijker blijkt uit de resultaten, behaald uit een panel met tweeduizend deelnemers, dat er opvallende regionale verschillen zijn tussen de uitgave van het vakantiegeld. Zo geeft ruim vijftig procent van de Utrechters aan van het vakantiegeld op vakantie te gaan. Inwoners van Overijssel zijn de grootste spaarders. Van de ondervraagde Gelderlanders is bijna één op de tien van plan een andere auto aan te schaffen. Van de Zeeuwen weet een kwart nog niet wat ze met het vakantiegeld gaan doen.

Het bedrijf denkt dat de hoge en aanhoudende inflatie de voornaamste reden is voor de lage uitgave van vakantiegeld aan vakantie. Provincies waar veel grote en oude huizen staan, geven het geld liever uit aan verduurzaming. Deze inwoners hebben het meeste last gehad van de hoge energiekosten. Noord-Nederland lost daarnaast graag extra af op de hypotheek, zodat de maandlasten omlaag gaan.

Tom Veenstra

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

3 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

4 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

8 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

10 uur geleden