Nadja Siersema neemt fractievoorzitterschap GroenLinks over van Melissa van Hoorn

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Nadja Siersema is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten. Siersema neemt het stokje over van Melissa van Hoorn.

Van Hoorn blijft in ieder geval tot de installatie van een nieuw provinciebestuur aan als Statenlid en gedeputeerde namens de partij. Dat Van Hoorn het fractievoorzitterschap neerlegt is omdat in de praktijk blijkt dat de functie lastig te combineren is met die van gedeputeerde. Van Hoorn: “Op dit moment ben ik in het college nog aan het werk aan een aantal grote dossiers. Hierbij is het noodzakelijk om politiek inhoudelijk te kunnen blijven sturen vanuit het gedachtegoed van GroenLinks, waar ik mijn aandacht nu volledig op wil richten. Met Nadja krijgt de fractie een waardig opvolger.”

Siersema is blij met haar nieuwe rol: “Samen gaan we voor een groene en sociale provincie Groningen. Als fractie laten we dit geluid horen in de Statenzaal, zodat we voor positieve veranderingen blijven zorgen op belangrijke thema’s, zoals het gasdossier, openbaar vervoer, natuur, landbouw, duurzame energie en sociale voorzieningen. Ik kijk uit naar de komende periode met elkaar, dat we als team ons verder hiervoor inzetten.”