‘Hooligans FC Groningen bedreigden agenten en familie buiten diensttijd’

nieuws
Foto via Politie.nl

‘Supporters’ van FC Groningen hebben politieagenten en hun naasten ook buiten de diensttijd van de dienders bedreigd. Dat laat het Dagblad van het Noorden vrijdagmiddag weten.

De bedreigde politiemensen zouden onder meer agenten zijn die supporters begeleiden bij wedstrijden van de voetbalclub. De politie bevestigt de bedreigingen, maar doet verder geen specifieke uitspraken.

De verloren uitwedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior (begin januari) en de daarop volgende treinreis terug naar Groningen zou de bedreigingen hebben aangezwengeld. De supporters gaven destijds juist de politie de schuld van de ‘ontspoorde’ treinreis. Volgens de politie zou de beslissing van de politie om geen supporters van FC Groningen meer te begeleiden naar uitwedstrijden een eindpunt markeren van de bedreigingen. Toch stelt de politie dat deze beslissing van de politie niet vanwege de bedreigingen is genomen, maar vanwege ‘natuurlijk verloop’ binnen de speciale eenheid voor deze taak. Daarvoor worden nu weer mensen geworven.

Het is niet voor het eerst dat de harde kern van FC Groningen-aanhangers wordt beschuldigd van bedreigingen. Eerder deze week meldde DvhN ook al dat personeel in de Euroborg te maken heeft met bedreigingen, specifiek rond verboden spullen die de ‘hooligans’ soms meenemen naar het stadion.

De ongeregeldheden rond de ‘harde kern’ van FC Groningen bereikten deze week een dieptepunt. De ploeg speelt haar laatste twee Eredivisie-wedstrijden zonder publiek, nadat supporters afgelopen zondag tot twee keer toe vuurwerk op het veld gooien. Ook stapte een supporter het veld op. Het dramatische seizoen van FC Groningen kende daarnaast een reeks aan andere incidenten, waar ‘supporters’ voor ongeregeldheden zorgden. Daarop besloot burgemeester Koen Schuiling dit seizoen geen publiek meer toe te laten bij de wedstrijden.