Categorieën: Sport

Gorecht en PKC verliezen, Velocitas nog geen kampioen

In de Eerste Klasse F gingen zowel Gorecht als PKC’83 met 2-1 onderuit. Velocitas kon kampioen worden maar bleef steken op een gelijkspel waardoor het feest nog minimaal een week uitgesteld is.

 

Gorecht heeft de punten nog hard nodig om nacompetitie te ontlopen en trof met ONS uit Sneek één van de vijf clubs die om de titel strijden. Sam Niewold zette Gorecht na rust op voorsprong, maar drie minuten later kwam ONS halverwege de tweede helft alweer op gelijke hoogte. Kort voor tijd viel de 1-2, Ewart Ottema bezorgde ONS de drie punten. Gorecht blijft tiende op 1 punt van de veilige negende plek.

PKC’83 is al uitgespeeld, zeker na de 2-1 nederlaag bij Winsum. Rob Schokker zette PKC nog wel op 0-1, maar ook hier werd de voorsprong teniet gedaan. Winsum staat nu zesde en PKC’83 is naar plek zeven gezakt.

Oranje Nassau was vrij, het zakte van de koppositie naar plek 3,  Broekster Boys is koploper met 45 uit 23, ON heeft net als ONS en Blauw Wit’34  43 uit 22. Pelikaan S en Blauw Wit’34 speelden tegen elkaar met 1-1 gelijk, Pelikaan S is nu vijfde met 42 uit 22. ON speelt volgende week thuis tegen Winsum en op de laatste speeldag uit tegen Pelikaan S.

 

2L
Velocitas kon bij winst de titel binnenhalen, maar dat lukte niet. Bij rust keek het uit bij Achilles 1894 tegen een 2-0 achterstand aan. Bart Steenbergen maakte er halverwege de tweede helft 2-1 van en kort voor tijd bezorgde Kelvin de Vries Velocitas toch nog een punt met de 2-2.
Velocitas heeft nog twee punten nodig uit de laatste twee wedstrijden. Volgende week treft het in eigen huis Bedum, de week er op het al gedegradeerde Be Quick 1887.
Be Quick 1887 speelde thuis tegen de naamgenoot uit Dokkum. Be Quick Dokkum won met 1-3. Bij rust leidde BQ1887 nog met 1-0.

Martijn Minnema

Recente berichten

Vrijdag en zaterdag wisselvallig, zondag vriendelijker

Vrijdagochtend zijn er wegtrekkende buien naar het zuiden, gevolgd door enkele opklaringen. In de loop…

9 uur geleden

Nieuwe sessies Open Gym van start in Selwerd, Vinkhuizen en Ten Boer

Gratis sportlessen in de buitenlucht voor iedereen, oftewel Open Gym. Aankomende maandag 22 april starten…

10 uur geleden

Groningse aardappelboeren hebben hoge concentraties landbouwgif in lichaam, Statenfractie Partij voor de Dieren maakt zich zorgen

Uit een eerder onderzoek van de Universiteit van Wageningen uit 2023 blijkt dat in de…

11 uur geleden

Twee slechtvalkjes op het Gasuniegebouw uit het ei gekropen

Twee van de vijf eieren zijn vandaag uitgekomen in het nest op het Gasuniegebouw. (meer…)

12 uur geleden

Ongeval Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat tussen scooterrijder en auto

In de Nieuwe kijk in `t Jatstraat vond donderdagmiddag een ongeval plaats tussen een scooterrijder…

12 uur geleden

Geluidshinder komend weekend bij werkzaamheden Vrijheidsplein

Er vinden komend weekend werkzaamheden plaats ter hoogte van het Vrijheidsplein en de dubbele rotonde…

12 uur geleden