Categorieën: Sport

FC Groningen eervol ten onder tegen Ajax

FC Groningen heeft dinsdagmiddag met 2-3 verloren van Ajax. De ploegen speelden in de Euroborg het restant van het duel dat afgelopen zondag werd gestaakt, na wanpraktijken van een klein gedeelte van de Groninger aanhang. De twee teams begonnen in de negende minuut aan de wedstrijd. 

Het leek bij vlagen een trainingspartij voor de Amsterdamse bezoekers. Ajax tikte de bal makkelijk rond, maar was slordig in de afronding. FC Groningen was gevaarlijk in de omschakeling. Na acht minuten was het al raak. Na een overtreding van Laros Duarte op Owen Wijndal wees arbiter Jeroen Manschot naar de stip. Dusan Tadic benutte de strafschop: 0-1.

Tegen alle verwachtingen in scoorde FC Groningen de gelijkmaker. Uit de omschakeling kwam Isak Määttä in kansrijke positie. De vleugelspeler zag zijn schot geblokt worden, maar de bal voor de voeten van Florian Krüger belanden. De Duitse spits die de aan het gezicht geblesseerde Ricardo Pepi halverwege de eerste helft moest vervangen, schoot hard en laag raak. Ajax-doelman Rulli had de bal kunnen hebben, maar een Amsterdamse haan die daar om kraait: 1-1.

Tweede helft

Na rust kwamen de mannen van trainer Dennis van der Ree uitstekend uit de kleedkamer. Sterker nog, FC Groningen kreeg een heel grote kans op de voorsprong. Florian Krüger schoot hoog over vanuit kansrijke positie. De thuisploeg deed leuk mee en maakte het bij vlagen Ajax heel lastig.

Halverwege het tweede bedrijf ging de Amsterdamse motor aan en brak de Groninger verdediging. Individuele klasse maakte het verschil. Mohammed Kudus ontworstelde zich knap aan de achterhoede en vond collega Brian Brobbey bij de tweede paal: 1-2. In de slotfase scoorde de door Jurrien Timber op de huid gezeten Radinio Balker in eigen doel: 1-3. FC Groningen-middenvelder Laros Duarte bracht de spanning weer terug in een lege Euroborg. Met een heerlijke krul van afstand trof de Rotterdammer doel: 2-3. Het bleek tevens de eindstand.

Volgend duel
Komende zondag speelt FC Groningen haar laatste uitwedstrijd in de Eredivisie, voordat het degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie. De Groningers gaan op bezoek bij Vitesse. De aftrap is, net als alle andere duels in de Eredivisie, om 14.30 uur.

Daniel Theelen

Recente berichten

Frisse laatste weekdagen opmaat naar aangenaam weekend, maar kans op een bui blijft

De laatste dagen voor het weekend blijven onverminderd fris, met een weerbeeld waar wolkenvelden de…

6 uur geleden

Geen uitstel voor behoud Betonbos en participatie Stadshavens goed verlopen: “We willen bouwen, bouwen, bouwen”

De bewoners van het Betonbos moeten uiterlijk komende zomer hun plek verlaten hebben. Daarnaast vindt…

7 uur geleden

Provinciebestuur ‘denkt dat het goed komt’ met gemeentelijk geld voor duurdere fietstunnel Hoofdstation

Het provinciebestuur vertrouwt erop dat de gemeente Groningen over de brug komt rond de meerkosten…

8 uur geleden

‘Zwembad’ achter Hoofdstation staat droog: ‘Eerste contouren bustunnel worden zichtbaar’

De afgelopen week is de busonderdoorgang achter het Hoofdstation leeggepompt. Dat kon, nadat duikers bevestigden…

9 uur geleden

Gewonde fietser direct op ziekenhuisbed het UMCG ingereden na botsing op Hanzeplein

Een klein beetje geluk was er woensdagavond voor een fietser die een uiterst nare situatie…

9 uur geleden

Oppositiepartijen willen ‘stevige maatregelen’ tegen groeiende criminaliteit: meer camera’s in binnenstad en wapencontroles op scholen

Het is tijd om stevige maatregelen te nemen tegen de toenemende criminaliteit en de bijbehorende schiet-…

9 uur geleden