Categories: Sport

Donar op matchpoint in finale play-offs

Donar is op ‘matchpoint’ gekomen in de finaleserie van de play-offs om de landstitel. De Groninger basketballers wonnen donderdagavond wederom een uitwedstrijd tegen ZZ Leiden: 55-64.

In de openingsfase was de thuisploeg nog de bovenliggende partij, al waren er veel turnovers voor beide ploegen en werden er veel schoten gemist. Aan het eind van het eerste kwart was er een kleine voorsprong van 16-18 voor Donar. In het tweede kwart was Donar duidelijk de betere ploeg. Al snel werd het 18-25, en hoewel de Groningers door hun fysieke spel veel persoonlijke fouten maakten, profiteerde Leiden daar niet van. De maximale voorsprong was er bij 26-39. Helaas voor Donar schoot Stan van den Elzen een driepunter raak in de buzzer, waarmee de ruststand op 29-39 kwam.

In een groot deel van het derde kwart had Donar een voorsprong van 5 punten, en dat verschil was er ook aan het eind van het kwart: 44-49. Halverwege het laatste kwart stond Donar nog met 10 punten voor (45-55), maar daarna stokte de productie, terwijl de thuisploeg terugkwam. Met nog anderhalve minuut op de klok was het 55-57. Willem Brandwijk miste een simpele lay-up vlak bij de basket. Gelukkig voor Donar maakte Leiden-speler Maarten Bouwknegt in de daaropvolgende aanval een aanvallende fout. Met nog 35 seconden op de klok schoot Steph Branch een belangrijke driepunter uit de hoek raak: 55-60. Bouwknegt mist daarna een schot, waarna Viktor Gaddefors met een lay-up zorgde voor de beslissing. Kort daarna bracht Willem Brandwijk met een dunk de eindstand op 55-64.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce en Steph Branch met beiden 16 punten. Viktor Gaddefors was goed voor 12 punten. Bij ZZ Leiden was Deion Hammond topscorer met 14 punten.

De stand-in deze ‘best of 5’ is nu 2-1 voor Donar. Komende zaterdag is de vierde wedstrijd, in Martiniplaza. Voor die wedstrijd zijn al geen kaarten meer beschikbaar. Wint Donar die wedstrijd, dan is de club voor de achtste keer landskampioen. Als de ploeg verliest, is er op tweede pinksterdag om 14.00 uur een beslissende vijfde wedstrijd in Leiden.

redactie

Recent Posts

Waterschappen sturen reddingsvesten, tijdelijke dammen en dieselpomp naar Oekraïne

Ook de twee waterschappen binnen de gemeente Groningen gaan, op verzoek van het ministerie van…

2 uur ago

Kat komt roze thuis na te zijn bespoten met giftige lak uit spuitbus (update)

Met grote schrik zag Shira Sonja Pluim uit Paddepoel hoe haar kat Lex donderdagmiddag thuiskwam:…

3 uur ago

Lichte aardbeving bij Froombosch

Bij Froombosch heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een lichte aardbeving plaatsgevonden. Dat…

3 uur ago

Graaf volgende week zaterdag je eigen archeologische vondsten uit de Grote Markt

Ter gelegenheid van de Dag van de Bouw opent aannemer Avitec volgende week zaterdag de…

3 uur ago

Ouderenzorg stuurt brandbrief naar minister: ‘Geef ons zuurstof, niet het mes op de keel’

Financiële kortingen hebben er de afgelopen periode voor gezorgd dat ouderenzorgorganisaties in Noord-Nederland het gevoel…

4 uur ago

Temperatuur in Groningen blijft stijgen met mogelijk tropische piek op zondag

Voorlopig lijkt niks de opmars van het zomerweer in Groningen te kunnen stuiten. Weerman Johan…

15 uur ago