Categories: Sport

Badmintonclub AMOR stapt na vier jaar uit de Eredivisie

De badmintonners van GSBC AMOR trekken zich na een periode van vier jaar terug uit de Eredivisie. Dat maakte de vereniging zondag bekend. De club wilde al enige tijd degraderen naar de eerste divisie, maar omdat andere clubs niet wilden promoveren kon dat niet. Daarom kiest de club nu eieren voor haar geld.

“De laatste drie jaren hebben de studenten aangegeven niet verder te willen in de Eredivisie”, schrijft de club op haar Facebook-pagina. “De enige mogelijkheid daarvoor die Badminton Nederland kon bieden, door het gebrek aan promotiekandidaten, was het terugtrekken van het volledige team.”

Hoewel het team van AMOR de afgelopen jaren telkens op de elfde en laatste plaats eindigde, spreekt het team over de tenure in de Eredivisie als een sportief hoogtepunt. “We wisten dat het zwaar ging worden en niet bovenin mee zouden draaien, maar het is leuk om te zien wat je kan bereiken op dat niveau” vertelt Bianca Oosterhaven, die alle jaren vaste waarde was in het team. Voorzitter Dyon Arifin vult aan: “Wij zijn trots op het feit dat wij dit als vereniging met elkaar hebben kunnen doen. Er komt zowel op als naast de baan veel bij kijken, het blijvende enthousiasme van spelers en vrijwilligers over de afgelopen jaren is fantastisch.”

Tegelijkertijd hekelt de club het handelen van Badminton Nederland in de zaak. Volgens AMOR heeft de vereniging de afgelopen jaren ‘gevangen gezeten’ in de Eredivisie. “AMOR moest steeds het initiatief nemen en alle voorstellen werden eigenlijk aan de kant geschoven”, schrijft de club. “Dat terwijl deze situatie voor Badminton Nederland niet nieuw is. Er had allang een oplossing in de reglementen gerealiseerd kunnen worden, maar er is geen reflecterend vermogen en de bond blijft heel passief. Op zijn minst verwacht je een constructieve en proactieve houding.”

De terugtrekking heeft volgens AMOR grote gevolgen voor het team. Een deel zal zelfs afscheid moeten nemen van de club. “Wij als vereniging willen alle spelers en begeleiders van het eerste team bedanken voor de afgelopen jaren”, besluit de club. “Onze waardering is groot: de tomeloze inzet, het enthousiasme, promotie voor regio noord en voor de badmintonsport in het algemeen. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen!”

Tom Veenstra

Recent Posts

“Ontzettend jammer dat Ouwehand tijdelijk haar taken neerlegt”

Fractievoorzitter Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren in de gemeente noemt het erg…

45 minuten ago

Kleed in de brand op balkon Rembrandt van Rijnstraat

Op het balkon van een flatwoning aan de Rembrandt van Rijnstraat heeft zondagavond korte tijd…

2 uur ago

Studenten ontwikkelen app die overconsumptie tegen moet gaan: “We gooien zoveel spullen weg”

Een app die overconsumptie tegen moet gaan. Dat is het doel van Freefy. De studenten…

4 uur ago

Amateurvoetbal: Velocitas verslaat WKE, nederlagen Stadspark en Helpman

Promovendus Velocitas 1897 boekte in de eerste klasse J een zege. In 2I pakte Forward…

5 uur ago

Lijnbus en personenauto betrokken bij aanrijding bij Hoofdstation

Een lijnbus en een personenauto zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen bij een verkeersongeluk…

5 uur ago

“Van begin tot eind was het kippenvel, de ziel van Donar liet zich zien”

De basketballers van Donar wonnen zaterdagavond verrassend, na een erg roerige zomer, hun eerste competitiewedstrijd.…

6 uur ago