Categorieën: Sport

Aan de hand van Erwin Alt blijft GRC Groningen eersteklasser

“Ik moest nog even laten zien dat ik het nog kan”, lachte GRC Groningen aanvaller Erwin Alt. Hij mikte drie keer raak zondagmiddag tegen Jubbega. Het werd in eigen huis 4-1 voor GRC, dat zich daardoor handhaafde in de eerste klasse.

Nadat GRC doelman Rutger van den Berg zijn ploeg in de 11e minuut op de been hield met een goede redding maakte Alt vanuit de tegenstoot zijn eerste. Na een voorzet van Rogier Luiken kopte Alt raak. De spits stuitte even later op Jubbega doelman Klaas Boersma en Jasper Kingma raakte in de rebound de paal.

Jubbega kreeg zeker wat mogelijkheden, maar het vizier bij de Friezen stond niet op scherp. Zeker niet toen Rens Wardenier na 37 minuten binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. Alt benutte de strafschop: 2-0. De hattrick werd in de 43e minuut vervolmaakt toen de spits de verre hoek uit koos: 3-0.

Na rust bleef Jubbega kansen missen. GRC niet, want na 74 minuten kon Kingma vrij op Boersma af en tekende voor de 4-0. De 4-1 van Mark Visser vanuit een vrije trap in de 87e minuut was er één voor de statistieken.

Het was na afloop even wachten op de overige uitslagen, want GRC was daar afhankelijk van. Doordat zowel GOMOS als Rolder Boys verloren, kwamen de Groningers op de veilige negende plaats terecht en kon er op sportpark Corpus den Hoorn een feestje gevierd worden.

“We hebben het ons onnodig moeilijk gemaakt”, zei GRC Trainer Gerard Zeeman over het seizoen. “Qua groep moet je in deze klasse gewoon om de vijfde plaats spelen”. GRC stond er lang riant voor, maar na de winterstop kwam de klad er in. “Dat is GRC eigen”, aldus Zeeman. “Maar als begeleidingsteam hadden we duidelijker moeten zijn naar de spelers. Maar we misten ook een echte leider in het veld. Robin van Linschoten is zo’n speler, die er na een lange blessure vandaag weer bij was”.

“Het was een mooie pot”, aldus Erwin Alt die zijn laatste wedstrijd voor GRC speelde. “We stonden er weer en wisten waar het om ging. We hebben nog een keer laten zien dat het kan”. En over zijn afscheid: “Ik ga in een vriendenteam spelen. Het is na 13 jaar bij GRC mooi geweest. Je moet ook de jeugd een kans geven”.

Foto: Andor Heij. GRC speelde zich veilig en is blij.

 

Andor Heij

Recente berichten

‘Maandag perioden met zon, op dinsdag kans op onweer’

De eerste week van de zomervakantie in het Noorden belooft qua weer aantrekkelijk te gaan…

1 uur geleden

Ultralopen als Kardingebultra zitten in de lift: “Mensen zijn steeds vaker op zoek naar uitdagingen”

Dit weekend namen 77 mensen deel aan de Kardingebultra. Een ultraloop waarbij er in 24…

2 uur geleden

Voetbalkamp strijkt neer op Esserberg: “Het aantal meisjes blijft wat achter”

Voor de 41ste keer strijkt komende week Voetbalkamp Groningen neer op de Esserberg. Bas Eimers…

3 uur geleden

Bouwmarkt KlusWijs in Haren gaat in oktober de deuren sluiten

Bouwmarkt KlusWijs aan het Felland Noord in Haren gaat sluiten. Haren de Krant meldt dat…

5 uur geleden

Zomerstad trapt vakantie af met tientallen springkussens op Vismarkt

Met de start van de zomervakantie is dit weekend ook Zomerstad begonnen. Op de Vismarkt…

7 uur geleden

Basketbalevent op Grote Markt smaakt naar meer: “In de toekomst meerdaags evenement met tribunes” (foto’s)

Op de Grote Markt vond zaterdag de 3x3NL Tour plaats. Het basketbalevenement trok veel belangstelling.…

8 uur geleden