Categories: Nieuws

FC Groningen scherpt huisregels aan en dreigt met hoge boetes

FC Groningen gaat de huisregels voor komend seizoen flink aanscherpen. Schending van de huisregels komt de dader te staan op een boete van 10.000 euro.

Bij het gooien van voorwerpen richting het veld wordt de geldboete verhoogd tot 15.000 euro en geldt een lokaal stadionverbod van tien jaar. Op het ongeoorloofd betreden van het veld staat een boete van 20.000 euro en een lokaal stadionverbod van 15 jaar. Ook gezicht bedekkende kleding is niet toegestaan. Het geld van de boetes gaat de club gebruiken om te investeren in nog meer en betere veiligheidsmaatregelen, zoals het vervangen en verbeteren van camera’s.

FC Groningen heeft forse schade geleden als gevolg van de incidenten rond drie thuiswedstrijden tegen NEC, Ajax en Sparta. Het betreft schade aan het veld, inkomstenderving vanwege het vroegtijdig staken van twee van die drie wedstrijden, organisatiekosten voor het uitspelen van de twee gestaakte duels en de tegemoetkoming die supporters en sponsors kunnen claimen vanwege het (grotendeels) missen van de drie thuiswedstrijden.

De FC probeert samen met de Taskforce van de KNVB de identiteit te achterhalen van de personen die vuurwerk op het veld gooiden. De club zal daarna juridisch laten onderzoeken óf en in hoeverre de schade op hen te verhalen is. Het zal daarna de vraag zijn of de daders die schade zullen kunnen betalen. Gelet op de omvang daarvan ziet het er naar uit dat de FC met een zeer forse schade blijven zitten.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB beveelt FC Groningen aan netten op te hangen of tijdens wedstrijden tribunedelen gesloten te houden. Dit ter voorkoming van nieuwe straffen.
FC Groningen werkt samen met de gemeente en politie verder aan een dadergerichte aanpak om incidenten in Euroborg in de toekomst uit te bannen.

Gert van Akkeren

Recent Posts

Lezing over Groninger vrouwen

Historici Sanne Meijer en Iris van den Brand geven vrijdag 20 oktober een lezing over…

1 uur ago

Bekroonde film van Groningse regisseur in première in stad

De documentaire 'Het leven is niet kort genoeg' van Groningse filmmaker Joey Benistant draaide afgelopen…

1 uur ago

Donar verliest eerste wedstrijd in kwalificatietoernooi

Donar heeft maandagavond zijn eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup verloren.…

3 uur ago

Wedstrijd FC Groningen – FC Dordrecht verplaatst naar 5 november

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Dordrecht van vrijdag 3 november is verplaatst naar…

4 uur ago

Videobellen met Belastingdienst nu mogelijk

De Belastingdienst heeft een nieuwe contactmethode in het leven geroepen. Het was al mogelijk om…

5 uur ago

Veel leuke activiteiten op Zernike Campus tijdens ‘Zpannend Zernike’

De Zernike Campus stond afgelopen weekend in het teken van de grens tussen wetenschap en…

5 uur ago