Categorieën: Sport

Velocitas met één been in eerste klasse, forse winst Groen Geel

Koploper Velocitas van de tweede klasse L staat met één been in de eerste klasse. Vanmiddag werd VEV’67 geklopt, terwijl de concurrenten punten morsten. In 3C haalde Groen Geel fors uit.

Velocitas won in Leek met 3-2 van VEV’67. Jesse Bosgraaf was in de slotfase het goudhaantje. Velocitas kwam na rust op voorsprong door een kopbal van Nick Elderman. VEV kwam terug via een strafschop van Gerhard van den Berg. Bart Steenbergen zette Velocitas, ook vanaf elf meter, opnieuw op voorsprong. De ploeg uit Leek maakte in de slotfase nog 2-2 via Marco Soeten, maar Bosgraaf bezorgde de Groningers alsnog de winst.

Bij een overwinning in de volgende wedstrijd over twee weken op Achilles 1894 in Assen is Velocitas op eigen kracht kampioen. Het zou de vierde titel op rij betekenen voor de club die enkele jaren geleden de zondag voor de zaterdag als speeldag inruilde en helemaal onderaan in de vijfde klasse moest beginnen.

Bij het al lang gedegradeerde Be Quick is de spanning er blijkbaar af, want er werd voor de tweede keer op rij gewonnen: 2-0 tegen Kollum. Floris Diebels en Kay Dollenkamp scoorden.

In 3C hield Helpman koploper Grijpskerk op 3-3. Wouter van der Graaf scoorde twee keer, Michiel Rusch één keer. Helpman is derde met 40 punten uit 23 wedstrijden.

Groen Geel is tweede en benaderde koploper Grijskerk tot op vier punten. Op Corpus den Hoorn werd TLC met 9-0 verpletterd. Stan Ypenburg en Ruben Ludwig scoorden twee keer. Groen Geel heeft 49 uit 23. Groen Geel verzekerde zich op basis van de eindstand al van een periodetitel en speelt dus in ieder geval nacompetitie voor promotie. Groen Geel speelt in de laatste competitieronde tegen Grijpskerk.

HFC’15 moest pas op de plaats maken in de strijd om de derde periode. Thuis werd met 4-2 verloren van Niekerk. Rick van Lent en Martijn Bodenstaff scoorden voor HFC. De ploeg uit Hoogkerk eindigde de wedstrijd met negen man na twee keer rood. HFC is vijfde met 37 uit 23.

Ook Lycurgus heeft 37 uit 23. Lycurgus won met 2-1 van Aduard. Rob Kleef en Frank van der Veen maakten de doelpunten voor Lycurgus.

The Knickerbockers is zevende. Op Zernike werd Omlandia met 4-1 verslagen. Guido Bemelmans maakte twee doelpunten voor de studenten. Omlandia moet nacompetitie tegen degradatie vrezen.

In 4C won Mamio met 3-1 van HS’88 en blijft tweede achter Holwierde dat met 10-2 afrekende met het al gedegradeerde SC Stadspark. Mamio verzekerde zich wel van nacompetitie voor promotie.

VVK won met 3-2 van Poolster en staat vierde. Amicitia VMC speelde met 1-1 gelijk tegen De Fivel. Amicitia blijft voorlaatste.

Andor Heij

Recente berichten

Gemeente verlaagt boete voor ouders die vergeten verhuurdersvergunning aan te vragen

Ouders die in de gemeente een huis voor hun kinderen kopen, maar vergeten een verhuurdersvergunning…

15 minuten geleden

Script houdt open dag tijdens Wereld Autismeweek

Script aan de Europaweg houdt op donderdag 4 april een open dag. Bij Script leren…

15 minuten geleden

Bestuurder fatbike gewond bij aanrijding

De bestuurder van een fatbike is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.…

43 minuten geleden

‘Verkeersdrukte na afsluiting Julianaplein valt erg mee’

De verkeersdrukte na de afsluiting van het Julianaplein valt vooralsnog erg mee, aldus Operatie Ring…

1 uur geleden

Fietser gewond bij ongeval Lijzijde

Bij een ongeval aan de Lijzijde, ter hoogte van winkelcentrum Lewenborg, is donderdagochtend tegen elven…

1 uur geleden

JOVD: ‘Openingstijden voor winkeliers op zondag hopeloos ouderwets’

De openingstijden voor winkeliers zijn hopeloos ouderwets, met name voor de zondagen. Dat meldt de…

2 uur geleden