Categorieën: Nieuws

Tieners die hulpverleenster uit Stad (26) neerstaken in Emmen blijven achter slot en grendel; psychologisch onderzoek nodig

De drie jonge Drenten die worden verdacht van het neersteken van een 26-jarige hulpverleenster uit Groningen in een jeugdinstelling in Emmen, blijven voorlopig achter slot en grendel. Ook moet de 19-jarige verdachte uit Emmen naar het Pieter Baan Centrum en de oudste van de drie, de vermoedelijke opdrachtgever voor de uit de hand gelopen beroving, moet worden onderzocht door een psychiater en een psycholoog.

Volgens RTV Drenthe werd dit alles duidelijk tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen de drie verdachten van de dood van de 26-jarige vrouw uit Groningen.

De twee jongste verdachten pleegden volgens het OM de overval op de jeugdzorginstelling aan de Stationstraat in de Drentse plaats, schrijft RTL Nieuws. Daar woonde de jongste van de drie verdachten. Het OM denkt dat de oudste de twee jongere verdachten opdracht heeft gegeven om een tankstation in Emmen te overvallen. Deze 20-jarige man uit Emmen zou hen op het hart hebben gedrukt niet terug te komen zonder buit.

Die overval mislukte, omdat de pompbediende het tweetal (getooid in maskers) op tijd zag aankomen en de deuren dicht deed. Omdat de overvallers bang waren voor represailles van de ‘opdrachtgever’ als ze zonder geld terug kwamen, zouden ze hebben besloten om een geldkistje te stelen in de instelling waar de jongste verdachte woonde. Die overval zou uit de hand zijn gelopen, toen er werd ingestoken op de hulpverleenster uit Groningen. Hulpverlening mocht niet meer baten en de vrouw overleed ter plaatse. De twee jongste verdachten wijzen naar elkaar als het gaat om wie de fatale messteken heeft toegebracht.

Het OM denkt dat het drietal meer misdrijven op de kerfstof heeft. De openbaar aanklager denkt dat de jongste ook betrokken was bij een gewelddadige overval op de vestiging van McDonalds in Emmen, een paar dagen voor het dodelijke steekincident.

Tom Veenstra

Recente berichten

‘Zondag bewolkt en buien, komende dagen wat vaker de zon maar ook regen’

Zonovergoten zomerweer zit voorlopig niet in de weerkaarten. De komende dagen valt er geregeld een…

8 uur geleden

Op de valreep nog aanvallende versterking voor Oranje Nassau

Eersteklasser Oranje Nassau heeft zich op de valreep versterkt met aanvaller Jonathan van Dorssen van…

9 uur geleden

Midzomer Rondje Paterswoldsemeer zamelt geld in voor stichting Leergeld

Zo'n tweeduizend mensen hebben zaterdagavond deelgenomen aan Midzomer Rondje Paterswoldsemeer. Het gaat om een initiatief…

10 uur geleden

Brand in gebouw blijkt om feestje met vuur te gaan

De Groninger brandweer moest zaterdagavond in actie komen aan de Duinkerkenstraat vanwege een vermeende brand…

11 uur geleden

iPad Henk Krol gestolen in trein naar Groningen

Voormalig parlementslid Henk Krol is zaterdagmiddag bestolen van zijn iPad. Op X meldt de politicus…

11 uur geleden

Geen promotie Groen Geel na late nederlaag tegen Bedum

“Ik heb even heel weinig te zeggen”, baalde Groen Geel trainer Willem den Hartogh. Zijn…

11 uur geleden