Categorieën: Sport

Oranje Nassau koploper af, Velocitas blijft mee doen om de titel

In de eerste klasse F zaterdag is Oranje Nassau de koppositie kwijt geraakt. PKC’83 boekte een ruime zege. Velocitas won een klasse lager nipt en blijft bovenin mee doen. In 4C verstevigde Mamio de eerste plek.

Oranje Nassau verspeelde in 1F de koppositie door in Surhuisterveen met 2-0 te verliezen van ’t Fean ’58, dat voorlaatste staat. Erwin Tabak maakte er vroeg in de wedstrijd 1-0 van. Op slag van rust mikte Tyson dos Santos voor ON op de paal. ON kreeg na de pauze weinig kansen en in de 82e minuut kopte Jens Hamstra de 2-0 binnen. ON heeft 34 punten uit 18 wedstrijden en is nu achter Blauw Wit ’38 en ONS Sneek derde.

’t Fean wist vorige week ook al te verrassen door PKC’83 te verslaan. Maar dit keer won PKC wel van een Friese tegenstander. In de Friese hoofdstad werd Leeuwarder Zwaluwen met 3-0 teruggewezen. Kay Bootsma maakte alle doelpunten voor de Groningers. PKC is zevende met 26 uit 18. Gorecht kwam niet in actie in 1F en staat tiende.

Velocitas 1897 won in 2L met 1-0 van Veendam 1894. Bart Steenbergen maakte na rust de enige treffer. Velocitas blijft tweede achter Achilles 1894. Beide ploegen hebben 35 punten, maar de Assenaren hebben een beter doelsaldo.

Be Quick 1887 verloor thuis met 7-0 van LTC uit Assen. Be Quick heeft 3 punten en staat laatste en kan alleen in theorie nog rechtstreekse degradatie voorkomen. Over twee weken valt het doek waarschijnlijk definitief voor Be Quick en degraderen de Groningers naar de derde klasse.

Groen Geel won in 3C de derby bij Lycurgus. Het werd 4-0 door twee doelpunten van Dave Knipmeijer en één van Ruben Ludwig en Stan Ypenburg. Groen Geel blijft tweede met 39 uit 19, zes punten achter koploper Grijpkerk. Lycurgus is nu zesde.

HFC ’15 rukte op naar de derde plek door in en tegen Aduard met 3-1 te winnen. Robby van der Sluis, Dion Westra en Mark Eenjes scoorden voor de Hoogkerkers.

Helpman maakte uit gehakt van TLC. Het werd 7-0. Tim van Dorp scoorde drie keer. Rick Heim van Helpman kreeg twee keer geel en dus rood in de tweede helft. Helpman is vierde.

Omlandia speelde in Ten Boer met 0-0 gelijk tegen NEC Delfzijl en bleef negende. Noordwolde- The Knickerbockers werd afgelast, omdat het veld door de regen onbespeelbaar was. TKB is zevende.

In 4C verstevigde Mamio de koppositie door in Roodeschool met 4-1 te winnen van Corenos.

VVK verloor verrassend bij de Heracliden: 3-0. VVK zakte naar de vierde plaats.

Stadspark verloor bij De Fivel met 4-0 en blijft laatste. Amicitia VMC blijft voorlaatste en kwam niet in actie. De uitwedstrijd tegen Middelstum werd afgelast.

Andor Heij

Recente berichten

Gasveld Groningen gaat definitief dicht, Eerste Kamer stemt met ruime meerderheid in met sluiting

De Groningse gaskraan gaat definitief dicht. De Eerste Kamer stemde dinsdagavond in ruime meerderheid in…

4 minuten geleden

Weken vertraging voor onderzoeksgroepen Feringa Building omdat nieuwe labs nog niet gebruikt kunnen worden

Het gebouw is inmiddels twee maanden in gebruik, maar de laboratoria in de Feringa Building…

2 uur geleden

Ook Wierden en Borgen worstelt met parkeernorm bij nieuwbouwproject: “Wij pleiten voor loslaten”

Ook woningcorporatie Wierden en Borgen worstelt met de parkeernormen van de gemeente. De corporatie werkt…

3 uur geleden

Steltkluten weer gearriveerd in Hunzedal: “Niet per se goed nieuws”

Sinds een aantal dagen zijn de steltkluten weer te zien in het Hunzedal, ten zuidenoosten…

5 uur geleden

Aandacht voor laaggeletterdheid met escaperoom

Het is de week van de taal. Daarom is er deze week een groene caravan…

5 uur geleden

RUG-onderzoekers helpen op één na grootste zwarte gat van Melkweg te vinden: ‘Dit hebben we nog nooit gezien’

Een Europees team van astronomen heeft het grootste stellaire zwarte gat van de Melkweg ontdekt.…

6 uur geleden