Categorieën: Nieuws

Groot deel gemeenteraad wil duiding van college over geweld bij dragbar in Stad

“Groningen is voor iedereen. Hier mag iedereen volledig, vrijelijk en veilig zichzelf zijn. Afgelopen weekend bleek dit helaas niet vanzelfsprekend te zijn voor iedereen.” Met deze woorden vragen de raadsfracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de Partij voor de Dieren, Student&Stad, de ChristenUnie en SP om een reactie van het gemeentebestuur op het geweldsincident bij ‘Dorothy’s Drag under the Rainbow’ van afgelopen weekend.

Volgens de fracties lijkt sprake te zijn van een patroon met homofobe incidenten, zoals dit weekend in zowel Groningen als Eindhoven. De partijen vinden dat de acceptatie van de LHBTQIAP+ gemeenschap steeds verder onder druk komt te staan. “Wij veroordelen dit ten zeerste en spreken hier onze afschuw over uit”, aldus GroenLinks-fractievoorzitter Jeffry van Hoorn. “Juist omdat Groningen voor iedereen is en geweld en haat hier geen plek horen te hebben.”

De zeven raadsfracties willen komende woensdag van het gemeentebestuur weten wat de gemeente nu doet om de mensen van Dorothy’s Drag under the Rainbow te ondersteunen. De gemeenteraad probeerde eerder dit jaar om het college een LHBTQIA+-monitor uit te laten voeren, om daarmee de situatie van de regenboog-gemeenschap in Groningen in kaart te brengen. Daar ging het college niet in mee, maar stelde wel voor om een brede bijeenkomst te organiseren over de veiligheid en acceptatie van LHBTQIA-plussers in Groningen. Die moet volgens de zeven partijen snel gaan plaatsvinden.

Tom Veenstra

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden