Categorieën: Nieuws

Weer geldboete voor FC Groningen; wanordelijkheden kosten club 15.000 euro in ruim een week

FC Groningen heeft weer een geldboete gekregen van de KNVB vanwege wanordelijk gedrag door supporters. De club accepteerde donderdag een boete van vijfduizend euro. De boete werd opgelegd, omdat supporters half januari (gevulde) bekers en voorwerpen op het veld  en naar spelers gooiden tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg.

De boete die donderdag werd opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB, is de derde in ruim een week tijd. Vorige week dinsdag accepteerde de club twee schikkingsvoorstellen vanwege het afsteken van vuurwerk door de eigen aanhang. Voor het vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard moest de club tienduizend euro aftikken.

Voor eenzelfde incident tijdens Excelsior – FC Groningen accepteerde de club een voorwaardelijke geldboete van 7.500 euro. Daarnaast hangt de club een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd, als supporters zich opnieuw misdragen. Die straf werd nu niet opgelegd, omdat het incident tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg plaatsvond voordat deze voorwaardelijke straf door de club werd geaccepteerd.

De club stelt donderdag dat FC Groningen alles op alles wil zetten om te voorkomen dat de voorwaardelijke straffen worden opgelegd.“Want daar worden supporters die op een positieve wijze de ploeg ondersteunen de dupe van”, aldus het FC-bestuur. Woensdag maakte de club daarom bekend dat het komende zondag, tijdens de beladen wedstrijd tegen SC Heerenveen, honden inzet die vuurwerk op moeten sporen. Ook gaat FC Groningen actief supporters aanspreken die zich niet aan de huisregels houden, onder meer als zij hun gezicht grotendeels bedekken.

Tom Veenstra

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

2 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden