Categorieën: Nieuws

Weer geldboete voor FC Groningen; wanordelijkheden kosten club 15.000 euro in ruim een week

FC Groningen heeft weer een geldboete gekregen van de KNVB vanwege wanordelijk gedrag door supporters. De club accepteerde donderdag een boete van vijfduizend euro. De boete werd opgelegd, omdat supporters half januari (gevulde) bekers en voorwerpen op het veld  en naar spelers gooiden tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg.

De boete die donderdag werd opgelegd door de aanklager betaald voetbal van de KNVB, is de derde in ruim een week tijd. Vorige week dinsdag accepteerde de club twee schikkingsvoorstellen vanwege het afsteken van vuurwerk door de eigen aanhang. Voor het vuurwerk tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard moest de club tienduizend euro aftikken.

Voor eenzelfde incident tijdens Excelsior – FC Groningen accepteerde de club een voorwaardelijke geldboete van 7.500 euro. Daarnaast hangt de club een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd, als supporters zich opnieuw misdragen. Die straf werd nu niet opgelegd, omdat het incident tijdens de wedstrijd tegen Spakenburg plaatsvond voordat deze voorwaardelijke straf door de club werd geaccepteerd.

De club stelt donderdag dat FC Groningen alles op alles wil zetten om te voorkomen dat de voorwaardelijke straffen worden opgelegd.“Want daar worden supporters die op een positieve wijze de ploeg ondersteunen de dupe van”, aldus het FC-bestuur. Woensdag maakte de club daarom bekend dat het komende zondag, tijdens de beladen wedstrijd tegen SC Heerenveen, honden inzet die vuurwerk op moeten sporen. Ook gaat FC Groningen actief supporters aanspreken die zich niet aan de huisregels houden, onder meer als zij hun gezicht grotendeels bedekken.

Tom Veenstra

Recente berichten

Zorgen bij politiek over hack bij gemeente: “Waarom zijn we zo laat geïnformeerd?”

Verschillende politieke fracties in de Groningse gemeenteraad maken zich zorgen naar aanleiding van een ransomware-aanval…

10 minuten geleden

Container Rode Weeshuisstraat twee keer op één dag in de brand

In een ondergrondse huisvuilcontainer aan de Rode Weeshuisstraat in de binnenstad heeft dinsdag twee keer…

2 uur geleden

Qbuzz en OV-bureau presenteren nieuwe bussen: “De gele kleur is een knipoog”

Vervoersbedrijf Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe hebben dinsdag de eerste van een serie van…

2 uur geleden

Gegevens gemeente Groningen gestolen bij hack

Gegevens van de gemeente Groningen zijn gestolen bij een ransomware-aanval op een ICT-bedrijf uit Amersfoort.…

3 uur geleden

Verkeersongeluk op ring west zorgt voor forse files

Een verkeersongeluk op de westelijke ringweg zorgt dinsdag aan het einde van de middag voor…

5 uur geleden

Hockeyers GCHC winnen en spelen zichzelf daarmee veilig

De heren van hockeyclub GCHC hebben zich zondag op de laatste speeldag van de competitie…

5 uur geleden