Categories: Sport

Punt Oranje Nassau, PKC’83 in bizarre slotfase onderuit

Van de Groninger clubs pakte alleen Oranje Nassau een punt in de eerste klasse F van het zaterdagvoetbal. PKC’83 ging in een doldwaze slotfase onderuit. Ook Gorecht verloor.

Koploper Oranje Nassau speelde met 2-2 gelijk tegen Broekster Boys. De Friezen begonnen beter aan het duel en kwamen heel snel met 0-2 voor door Jan Tijtsma en Vincent Hoekstra. Na een overtreding op Rick Wiersma schoot Thomas Careman na 14 minuten een strafschop raak. Beide ploegen schoten in het vervolg op de paal. Careman tekende vlak voor de pauze voor 2-2 na een assist van Wiersma.

Na de pauze was ON beter maar de kansen werden niet benut. Beide ploegen hadden misschien ook een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter zag dat anders. Ook eindigden de ploegen met tien man. Remon Schutte van ON kreeg direct rood in blessuretijd en Riemer Doornbos kreeg direct daarna zijn tweede gele en dus rode kaart. Tyson dos Santos kreeg nog een grote kans in de slotseconen, maar hij schoot te zacht in. ON blijft koploper ondanks het puntverlies met 34 punten uit 17 wedstrijden, maar Pelikaan S heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan ON nog voorbij.

PKC’83 verloor in een bizarre slotfase met 5-6 van hekkensluiter ’t Fean ’58 uit Surhuisterveen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Groningers, want PKC stond bij rust met 4-1 voor door doelpunten van Rob Schokker, Brian Inge en twee van Kay Bootsma. ’t Fean kwam terug tot 4-2, maar Inge loodste PKC weer naar een veilig ogende 5-2. In de laatste tien minuten stortte PKC echter als een kaartenhuis in elkaar en verloor met 5-6. PKC is zevende met 23 uit 17.

Gorecht zakte naar de tiende plek met 19 uit 17. De tiende plaats betekent aan het einde van de rit nacompetitie tegen degradatie. In Haren werd met 1-2 verloren van Drachtster Boys dat Gorecht in de stand voorbij ging. Mark Haverkamp had Gorecht voor de pauze op voorsprong gezet, maar na de rust scoorden Sicco Brouwer en Rudolf Banga voor Drachtster Boys.

Andor Heij

Recent Posts

Lycurgus verliest in vijfsetter van Sliedrecht Sport

Nova Tech Lycurgus heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport verloren. Het werd in Martiniplaza…

5 uur ago

Jaap kweekt kerstbomen: ‘’Van een dennenappel tot een grote boom, ik zorg ervoor dat er een mooie boom staat’’

 Nu Sinterklaas het land heeft verlaten doet de kerstboom zijn intrede. Maar hoe weet je…

6 uur ago

De winter kan weer even in de kast; temperaturen stijgen

Het was de afgelopen week flink koud in Groningen. Toch kan de winter even weer…

6 uur ago

PVV uit zorgen over opvang honderd asielzoekers

PVV Groningen heeft grote zorgen rondom de honderd asielzoekers die de gemeente Groningen gaat opvangen…

7 uur ago

Raad van State komt vlak voor kerst met uitspraak over sluiting gaskraan

Voor de kerst gaat het gebeuren: de uitspraak van de Raad van State over het…

9 uur ago

FC Groningen krijgt voor het eerst deze eeuw Telstar op bezoek

FC Groningen maakt zich op voor de op een na laatste thuiswedstrijd van 2023. Telstar…

10 uur ago