Categorieën: NieuwsSport

Off day Velocitas; Groen Geel en Mamio vinden aansluiting bij koplopers

Het was een slechte dag voor de koplopers en een goede dag voor de spanning bovenin. Zowel in de eerste als de tweede, de derde en de vierde klasse ging de koploper onderuit dan wel verspeelde punten en daarvan werd geprofiteerd door Oranje Nassau (zie artikel over de Eerste Klasse F) en door Groen Geel (3C) en Mamio (4C). Voor Velocitas, de koploper in 2L, was het een beroerde middag.

2L
Velocitas is koploper in 2L maar heeft thuis al een paar flinke nederlagen geleden. Zuidhorn (0-5) en Kollum (1-4) profiteerden eerder dit seizoen al van een off day bij de Groen Witten. Daar kwam vanmiddag nog een ruime thuisnederlaag bij. SV Marum won in het Stadspark verdiend met 1-4.
Velocitas kende een dramatische start en keek na 5 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Tom Boezerooy (3′ en 5′ minuut) scoorde voor Marum. De 1-2 in de 27′ minuut van Quinten Kruizenga kwam uit de lucht vallen want Marum was voor rust de betere ploeg met de meeste en beste kansen. Velocitas mocht dan ook niet klagen dat de schade bij rust slechts 1 goal was.
In de 62′ minuut maakte Tom Boezerooy er met zijn derde 1-3 van. Velocitas probeerde het nog wel maar kwam nooit echt goed in de wedstrijd. In blessuretijd maakte Ralph Oosterhoff er nog 1-4 van.
Velocitas staat nog wel eerste maar zag Achilles 1894 in punten gelijk komen al hebben de Assenaren wel een wedstrijd meer gespeeld.

Be Quick 1887 verloor thuis met 0-3 van Oosterwolde en blijft met twee punten stijf laatste.

3C
Koploper Grijpskerk liet twee punten liggen bij Aduard 2000, nummer twee Groen Geel kon het gat verkleinen naar drie punten. Dat lukte, NEC Delfzijl werd op Corpus met 2-1 verslagen. Bij rust was het al 2-0. Groen Geel staat in de tweede periode één punt achter Aduard 2000, volgende week is de laatste wedstrijd in de tweede periode.

De derby tussen subtoppers The Knickerbockers en Helpman werd door Helpman gewonnen, Saviero van Zwol nam beide treffers voor zijn rekening in de 0-2 zege.
Lycurgus speelde thuis 1-1 tegen Loppersum en staat vijfde. HFC’15 won met 0-3 bij Noordwolde en stijgt naar plek zeven. Omlandia blijft door een 1-4 thuisnederlaag tegen concurrent ONR in de gevarenzone staan.

4C
Mamio won uit bij de Heracliden met 1-4 en doordat koploper Holwierde bij DVC Appingedam verloor staat Mamio nu tweede op vier punten van Holwierde. VVK had het thuis lastig met laagvlieger Amicitia VMC maar won wel, 2-0. VVK staat vijfde op negen punten van Holwierde. Amicitia staat voorlaatst.
Hekkensluiter Stadspark ging uit bij SIOS met 2-0 onderuit.

 

Martijn Minnema

Recente berichten

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

5 uur geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

6 uur geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

6 uur geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

7 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

8 uur geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

9 uur geleden