Categories: Nieuws

Fietsersbond: “ChristenUnie heeft de beste plannen voor fietsers”

De ChristenUnie heeft van alle deelnemende partijen aan de provinciale verkiezingen in Groningen de beste plannen voor de fietser. GroenLinks staat op de tweede plaats. Dat laat de Fietsersbond weten.

De Fietsersbond vergeleek de verkiezingsprogramma’s van alle partijen met elkaar. Daarbij werd nadrukkelijk gelet op punten als investeringen in doorfietsroutes, onderhoud van recreatieve fietspaden en de combinatie van fiets en openbaar vervoer. “In de verkiezingsprogramma’s wordt de fiets bij een aantal partijen op de eerste plaats gezet”, meldt de Fietsersbond. “Er is vooral aandacht voor de uitbreiding van het fietsnetwerk, verkeersveiligheid en onderhoud. ChristenUnie scoort bovengemiddeld hoog. Ook GroenLinks blijkt zeer fietsvriendelijk. De SGP, D66 en de Partij voor de Dieren scoren goed.”

ChristenUnie en GroenLinks
De ChristenUnie wil dat de provincie in het fietsbeleid rekening gaat houden met alle doelgroepen. Van kinderen tot ouderen, en van fietsforenzen tot mensen die een recreatief dagtochtje maken. De partij wil blijven investeren in doorfietsroutes en het verbeteren van bestaande fietsroutes en de aanleg van nieuwe routes door de hele provincie. GroenLinks pleit in het verkiezingsprogramma voor gezondheidswinst en milieuvriendelijkheid. De partij wil minder plek voor de auto en meer ruimte voor de fiets. Zo wil de partij vrachtwagens en bezorgbusjes deels vervangen door fietsbezorgers.

“Geen stemadvies”
De Fietsersbond: “Met de vergelijking die we gemaakt hebben geven we geen stemadvies. Je maakt je keuze natuurlijk niet enkel op basis van het fietsbeleid. Goed fietsbeleid houdt de provincie echter groen, leefbaar, gezond én bereikbaar. Voor een twijfelende kiezer kan de vergelijking net de doorslag geven en voor partijen een reden om meer aan de fietser te denken in hun programma.” Meer informatie over de vergelijking vind je op deze website.

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

“Dinsdag perioden met regen en kleine kans op onweer”

Veel bewolking aankomende dagen met kans op regen, zonneschijn en zelfs onweer. Volgens OOG-weerman Johan…

36 minuten ago

Lezing over Groninger vrouwen

Historici Sanne Meijer en Iris van den Brand geven vrijdag 20 oktober een lezing over…

3 uur ago

Bekroonde film van Groningse regisseur in première in stad

De documentaire 'Het leven is niet kort genoeg' van Groningse filmmaker Joey Benistant draaide afgelopen…

3 uur ago

Donar verliest eerste wedstrijd in kwalificatietoernooi

Donar heeft maandagavond zijn eerste wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de FIBA Europe Cup verloren.…

5 uur ago

Wedstrijd FC Groningen – FC Dordrecht verplaatst naar 5 november

De thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Dordrecht van vrijdag 3 november is verplaatst naar…

6 uur ago

Videobellen met Belastingdienst nu mogelijk

De Belastingdienst heeft een nieuwe contactmethode in het leven geroepen. Het was al mogelijk om…

7 uur ago