Eenvoudige zege GVAV Rapiditas op Rolder Boys

Foto Andor Heij: GVAV - Rolder Boys

De einduitslag doet misschien anders vermoeden, maar GVAV Rapiditas won in de eerste klasse E zondag eenvoudig van Rolder Boys: 2-1. GVAV verstevigde daarmee de vierde positie, die aan het einde van de rit mogelijk nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie betekent.

Het was pas de eerste zege voor GVAV dit kalenderjaar. De Groningers waren voor de pauze oppermachtig met een hoofdrol voor de onlangs van VV Groningen overkomen Johnathan van Dorssen. De eerste kans kopte hij net naast. Maar de tweede, na 27 minuten, schoot hij van dichtbij raak op aangeven van Roald van Geffen. Een derde mogelijkheid, ook van dichtbij, prikte Van Dorssen net naast het Drentse doel. Rolder Boys kon er weinig tegenover stellen.

Na de pauze schoot Van Dorssen na een klein uur de bal op de lat. Na 65 minuten brak Ingmar Liezenga door en schoot op de paal. De meegelopen Jordi Paapst benutte de rebound: 2-0. Van Dorssen kopte daarna compleet vrijstaand een voorzet van Patrick Venema recht op Rolder Boys doelman Raimo Bruinsma. Liezenga schoot vervolgens een vrije trap op de lat. Zo verzuimde GVAV verder uit te lopen.

Drie minuten voor tijd werd de geheel vrijstaande Siemen Krikke in het strafschopgebied aangespeeld en die benutte de enige echte kans van Rolder Boys: 2-1. GVAV liet het niet verder komen dan dat ene doelpunt. GVAV heeft 28 punten uit 17 wedstrijden.

GRC Groningen

In dezelfde klasse verspeelde GRC Groningen een 2-0 voorsprong tegen GOMOS. Het werd 2-2. Jasper Kingma en Bram Mulder zetten GRC op voorsprong. Na de pauze maakte Jannes Siegers er twee voor GOMOS. GRC is zesde met 24 uit 16.