Categorieën: Nieuws

Dierenambulance: “Niet voor het eerst dat we naar Vindicat uitrukken, in het verleden kippen en varkentjes opgehaald”

Het was afgelopen weekend niet voor het eerst dat Dierenambulance Groningen in actie moest komen bij een studentenhuis waar Vindicatleden wonen.

Leonie Jolly van de Dierenambulance vertelt in het radioprogramma OOG Op de Middag dat men in het verleden al eens kippen uit een Vindicathuis heeft gehaald. “En ook hebben we al eens varkentjes uit een huis gehaald die tussen kapotte bierflessen in een kamer verbleven. Wij hopen dat na dit recente incident iedereen is wakker geschud en dat dit nooit weer gaat gebeuren.” Het is niet bekend hoe lang het geleden is dat deze incidenten zich hebben voorgedaan.

“De ganzen verbleven in een soort open kast”
Met het recente incident doelt Jolly op het aantreffen van twee ganzen in een studentenhuis van Vindicat: “We gingen daar naar toe met de gedachte dat er één gans zou zijn. Maar er bleken er twee te zijn. Ze verbleven in een soort van open kast. De dieren waren ontzettend angstig en waren heel stil.” Jolly vertelt dat er met de studenten van het huis is gesproken: “Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen, maar duidelijk was dat deze studenten erg geschrokken waren van alle ophef. Dat hadden ze niet verwacht, en uiteindelijk hebben ze goed meegewerkt met ons.”

“Ganzen zijn overgebracht naar Borgsweer”
Met de ganzen gaat het inmiddels iets beter. “Eén van de dieren heeft een beschadigde staartveer. Daarmee lijkt het nu iets beter te gaan, maar qua geestelijk herstel hebben ze nog een lange weg te gaan. Wat ze hebben meegemaakt is niet niks. Vandaag zijn de dieren opgehaald door Bikers for Animals, dat is een opvangcentrum in Borgsweer. Dat is een hele mooie plek waar de dieren nu rustig kunnen herstellen. Hoe lang het herstel gaat duren, dat weet ik niet.”

“We zijn bezig om een aangifte tegen Vindicat voor te bereiden”
Volgens Dierenambulance Groningen heeft Vindicat aangeboden om vrijwilligerswerk te gaan verrichten: “Dat hebben we afgewezen. Je moet je voorstellen dat het nieuws van afgelopen weekend hier bij ons heel erg hard is binnengekomen. Collega’s zijn echt onthutst. We zijn allemaal dierenliefhebbers. Het zou voor alle partijen niet prettig zijn om dit type vrijwilligerswerk door te laten gaan. Als Dierenambulance bereiden we ook een aangifte voor. Ik heb begrepen dat andere partijen daar ook mee bezig zijn. Wij gaan dat ook doen.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

22 minuten geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

1 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

2 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

6 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

6 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

7 uur geleden