Categories: Nieuws

Betty de Boer nieuwe voorzitter Stichting Wensambulance Noord-Nederland

Betty de Boer is de nieuwe voorzitter van Stichting Wensambulance Noord-Nederland. Dat heeft De Boer zondagavond laten weten.

De 51-jarige De Boer volgt Henk de Boer op die de afgelopen jaren voorzitter was van de wensambulance. Betty de Boer laat weten: “Stichting Wensambulance Noord-Nederland is een prachtig initiatief waarbij de laatste wens van mensen in vervulling wordt gebracht. Het is voor mij een hele eer om hier mijn steentje aan bij te mogen dragen als voorzitter.”

Wensambulance
Stichting Wensambulance Noord-Nederland bestaat sinds 2009. Circa vijftig vrijwilligers zetten zich in voor ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting. Door het indienen van eens wens kunnen zij op geheel eigen wijze afscheid nemen van het leven. Vaak gaan mensen naar een bijzondere plek of gelegenheid om op deze manier een speciale dag te ervaren. De vrijwilligers die actief zijn, zijn veelal werkzaam in de zorg.

Betty de Boer
Betty de Boer werd geboren op 2 september 1971 in Surhuisterveen. In 2002 kwam ze voor de VVD in de Groningse gemeenteraad terecht. Na vier jaar raadslid te zijn geweest volgde ze in 2006 Remco Kouwenhoven op als fractievoorzitter. In de zomer van 2010 vertrok ze naar de Tweede Kamer waarbij ze zich zeven jaar lang inzette voor openbaar vervoer, spoor, zee- en binnenvaart en havens. De laatste jaren zet De Boer zich in voor de komst van een Maggie’s Center in Groningen. Een Maggie’s Center ondersteunt mensen die de diagnose kanker hebben gekregen en hun naasten. Daarnaast heeft ze een aantal toezichthoudende functies waaronder bij het European Hyperloop Center en OOG Radio & Tv. Vanaf 1 april is ze tevens directeur bij SpiritsNL, een brancheorganisatie voor gedistilleerde dranken.

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Liam van Gelderen bezorgt FC Groningen drie punten tegen Helmond Sport

FC Groningen heeft vrijdagavond een zeperd weten te voorkomen in Helmond. In de laatste seconde…

5 uur ago

Zaterdag nog wisselvallig, daarna droog, meer zon en aangename temperaturen

Het weer in Groningen wordt de komende dagen steeds iets beter. Zaterdag kent met name…

5 uur ago

Derde nederlaag Drs. Vijfje, winst PKC’83

Drs. Vijfje heeft vrijdagavond ook de derde wedstrijd in de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen verloren.…

5 uur ago

Leerlingen Praedinius Gymnasium winnen 30 uur durende hackathon met idee voor biodiesel uit schoolprullenbakken

Een groep leerlingen van het Praedinius Gymnasium in Groningen heeft vrijdag de hoofdprijs in de…

6 uur ago

Tien jaar OOG Ochtendshow gevierd met jubileumweek: ‘Passie voor het programma maakt vroeg opstaan echt de moeite waard’

Deze maand bestaat de OOG Ochtendshow tien jaar. Komende week staat OOG Radio uitgebreid stil…

7 uur ago

FC Groningen-aanhangers laten weinig heel van Friese vlag op bus naar Helmond

Een groep aanhangers van FC Groningen was vrijdagmiddag niet van plan om zich naar het…

8 uur ago