Categorieën: Sport

VVG raakt verder achterop, Gorecht verrast bij ON, PKC’83 verliest

In de Eerste Klasse F van het zaterdagvoetbal wist van de vier clubs uit de gemeente Groningen alleen Gorecht te winnen. Dat deden ze door uit bij nummer twee Oranje Nassau in de slotfase de zege te grijpen. VV Groningen deed opnieuw slechte zaken in de strijd om lijfsbehoud en PKC’83 verloor het subtopduel van ON Sneek.

Bij Oranje Nassau-Gorecht waren de belangen tegenovergesteld. ON doet mee om de titel, Gorecht strijdt tegen degradatie. Gorecht thuis is voor Oranje Nassau altijd een lastige wedstrijd en ook vanmiddag was dat weer het geval. Na een 0-0 ruststand won Gorecht met 1-3.
Tien minuten na rust nam Gorecht via Sam Niewold  de leiding, tien minuten later bracht Thomas Careman ON op gelijke hoogte. In blessuretijd pakte Gorecht de volle buit. In de 92′ minuut schoot Michel Koopman vanuit de middencirkel de 1-2 binnen, een minuut later counterde Gorecht naar 1-3, Sam Niewold scoorde. Voor ON was het de eerste nederlaag sinds 1 oktober, daarna volgden 11 wedstrijden zonder verlies, 8x winst en 3x gelijk. ON ziet het gat met koploper Pelikaan S groeien naar vier punten. Gorecht stijgt naar plek 10, vier punten achter de veilige plek 9. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks, 10 en 11 spelen nacompetitie.

Het subtopduel tussen de nummers zes en vier, PKC’83-ON Sneek eindigde in 1-2. ONS stond bij rust al met 0-1 voor, Ewart Ottema scoorde in de 34′ minuut. Halverwege de tweede helft maakte Rob Schokker er 1-1 van. Kort voor tijd schoot Ottema namens ONS op de paal. Het bleek uitstel van executie want in de tweede minuut van de blessuretijd scoorde Ottema alsnog de 1-2. PKC’83 blijft zesde.

Voor VV Groningen zijn na de winterstop de weken van de waarheid aangebroken. In de eerste vijf wedstrijden van 2023 treft het vier keer een directe concurrent. Vanmiddag was uit bij Leeuwarder Zwaluwen winst geboden om het verschil met deze op de veilige negende plek staande concurrent terug te brengen tot twee punten cq niet verder op te laten lopen. Die missie slaagde niet, VVG verloor met 2-1 en staat nu 8 punten achter op de veilige plek.
Erolind Derguti bracht VVG nog wel aan de leiding, maar door twee treffers van Ruben Eijzinga won Leeuwarder Zwaluwen met 2-1.Mocht FVC later vanmiddag van Drachtster Boys winnen dan zakt VVG naar de laatste plek. Volgende week is het VVG-FVC, de onderste twee tegen elkaar.

Martijn Minnema

Recente berichten

De hekken zijn weg rond de windroos op de Grote Markt

Bijna vijf maanden nadat de eerste Geditsia de grond in ging op de Grote Markt…

13 minuten geleden

Oliemuldersbrug eind mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Het afsluiten van Oliemuldersbrug tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk voor gemotoriseerd verkeer is opnieuw…

21 minuten geleden

Moedereend laat kroost veilig opgroeien in binnentuin van kapper

Overal lokt het gevaar voor jonge eendjes als ze uit hun ei zijn gekropen. Katten,…

2 uur geleden

Flinke verkeersdrukte na botsing op Friesestraatweg

Tussen de wijk Reitdiep en Slaperstil ontstond vrijdagmiddag een kop-staartbotsing. Dat zorgde voor flinke verkeersdrukte.…

2 uur geleden

Een uitgebreide Koningsspelen: dagen vol sport en spel

Op meer dan zesduizend basisscholen in Nederland werden vandaag de Koningsspelen gehouden. Bij openbare basisschool…

2 uur geleden

Verdachte dodelijke steekpartij aan Verlengde Frederikstraat langer vast

De 46-jarige verdachte van de steekpartij aan de Verlengde Frederikstraat, waarbij dinsdagochtend een 44-jarige man…

2 uur geleden