Categories: Sport

VVG raakt verder achterop, Gorecht verrast bij ON, PKC’83 verliest

In de Eerste Klasse F van het zaterdagvoetbal wist van de vier clubs uit de gemeente Groningen alleen Gorecht te winnen. Dat deden ze door uit bij nummer twee Oranje Nassau in de slotfase de zege te grijpen. VV Groningen deed opnieuw slechte zaken in de strijd om lijfsbehoud en PKC’83 verloor het subtopduel van ON Sneek.

Bij Oranje Nassau-Gorecht waren de belangen tegenovergesteld. ON doet mee om de titel, Gorecht strijdt tegen degradatie. Gorecht thuis is voor Oranje Nassau altijd een lastige wedstrijd en ook vanmiddag was dat weer het geval. Na een 0-0 ruststand won Gorecht met 1-3.
Tien minuten na rust nam Gorecht via Sam Niewold  de leiding, tien minuten later bracht Thomas Careman ON op gelijke hoogte. In blessuretijd pakte Gorecht de volle buit. In de 92′ minuut schoot Michel Koopman vanuit de middencirkel de 1-2 binnen, een minuut later counterde Gorecht naar 1-3, Sam Niewold scoorde. Voor ON was het de eerste nederlaag sinds 1 oktober, daarna volgden 11 wedstrijden zonder verlies, 8x winst en 3x gelijk. ON ziet het gat met koploper Pelikaan S groeien naar vier punten. Gorecht stijgt naar plek 10, vier punten achter de veilige plek 9. De nummers 12, 13 en 14 degraderen rechtstreeks, 10 en 11 spelen nacompetitie.

Het subtopduel tussen de nummers zes en vier, PKC’83-ON Sneek eindigde in 1-2. ONS stond bij rust al met 0-1 voor, Ewart Ottema scoorde in de 34′ minuut. Halverwege de tweede helft maakte Rob Schokker er 1-1 van. Kort voor tijd schoot Ottema namens ONS op de paal. Het bleek uitstel van executie want in de tweede minuut van de blessuretijd scoorde Ottema alsnog de 1-2. PKC’83 blijft zesde.

Voor VV Groningen zijn na de winterstop de weken van de waarheid aangebroken. In de eerste vijf wedstrijden van 2023 treft het vier keer een directe concurrent. Vanmiddag was uit bij Leeuwarder Zwaluwen winst geboden om het verschil met deze op de veilige negende plek staande concurrent terug te brengen tot twee punten cq niet verder op te laten lopen. Die missie slaagde niet, VVG verloor met 2-1 en staat nu 8 punten achter op de veilige plek.
Erolind Derguti bracht VVG nog wel aan de leiding, maar door twee treffers van Ruben Eijzinga won Leeuwarder Zwaluwen met 2-1.Mocht FVC later vanmiddag van Drachtster Boys winnen dan zakt VVG naar de laatste plek. Volgende week is het VVG-FVC, de onderste twee tegen elkaar.

Deel dit artikel:
Martijn Minnema

Recent Posts

Komende dagen steeds minder regen, maar ook steeds lagere temperaturen

Vrijdag en zaterdag kennen nog een paar perioden met regen, maar daarna ziet Groningen waarschijnlijk…

9 uur ago

GBB komt met reeks maatregelen en adviezen naar aanleiding van gasenquête

Geen causaliteitsonderzoeken meer voor huizen boven het Groningenveld, jaarlijks 150 miljoen extra voor het IMG,…

10 uur ago

Zes in plaats van zeven jaar cel voor man die Griekse restauranthouder doodstak in Hoogkerk

De doodslag op de Griekse restauranthouder Lazoros Kounatidis in Hoogkerk kost de inmiddels 26-jarige Robin…

11 uur ago

Minister zet misvatting rond berisping Gomarus recht: ‘Suggestie dat school homoseksualiteit afkeurt is geenszins het geval’

Volgens minister Dennis Wiersma is het nooit zijn bedoeling geweest om het Gomarus College te…

12 uur ago

Hommeles bij koepel van universiteitsbladen door komst ‘anti-woke’ wetenschapper naar congres in Stad

De aanwezigheid van UvA-wetenschapper en anti-woke-activist Laurens Buijs bij een congres van media binnen het…

12 uur ago

Lichaam van vermiste man (68) gevonden bij De Bloemert

Aan het einde van de donderdagmiddag is bij De Bloemert in Midlaren het lichaam van…

13 uur ago