Categorieën: Nieuws

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus per direct weg bij FC Groningen

FC Groningen en technisch directeur Mark-Jan Fledderus gaan per direct uit elkaar. Dat meldt de club op de eigen website vrijdagochtend. FC Groningen staat momenteel op een 18e plaats in de eredivisie, en koerst daarmee af op degradatie.

Fledderus (40) werd in 2019 aangesteld als technisch directeur. Onder Fledderus werden afgelopen seizoenen veel spelers voor hoge bedragen verkocht, waardoor de financiële situatie bij de club een stuk beter is dan voor zijn aanstelling. Daarentegen lukte het hem maar moeilijk selecties samen te stellen die de sportieve doelstelling konden halen. Vorig seizoen werden de laatste zeven wedstrijden verloren, waardoor FC Groningen twaalfde werd.

Fledderus stelde Frank Wormuth aan om voetballend orde op zaken te stellen, maar de Duitser en FC Groningen bleken geen goede match. Na de eerste seizoenshelft moest Wormuth alweer vertrekken en ging Fledderus diep door het stof voor zoals hij het noemde een “grote inschattingsfout”. Het lukte vervolgens niet om een nieuwe trainer van buitenaf aan te stellen, dus werd de huidige assistent Dennis van der Ree doorgeschoven. Onder zijn leiding werd vijf keer op rij verloren en werd FC Groningen uitgeschakeld in het bekertoernooi door de amateurs van Spakenburg.

De technisch directeur haalde in de laatste dagen voor het  verstrijken van de transferdeadline nog enkele nieuwelingen om de selectie aan te sterken voor het restant van dit seizoen, maar hij maakt dus niet meer mee hoe dat gaat aflopen.

Reactie Gudde

“Wij zijn continue in gesprek met elkaar om te kijken wat er wel en wat er niet goed gaat”, aldus algemeen directeur Wouter Gudde. “Zo ook weer na de afgelopen transferwindow. We vinden het uitermate vervelend dat de samenwerking stopt, want wij zijn Mark-Jan heel veel dank verschuldigd. Hij heeft ons in een financieel zeer moeilijke fase van de club enorm geholpen met hele goede transfers. Die credits verdient hij absoluut.”

Fledderus zelf reageert via de website van de club teleurgesteld, maar begripvol. “Ik ben een vechter en een knokker en geef nooit op, maar ik begrijp ook dat op een bepaald moment de uitkomst kan zijn dat je uit elkaar gaat”, aldus Fledderus. “Ik ben altijd strijdvaardig en had nog steeds de ambitie FC Groningen tegen de wind in vooruit te helpen, maar het houdt hier voor mij jammer genoeg op. FC Groningen zal voor mij altijd speciaal blijven, dat was ook de reden dat ik hier in 2019 naar toe ben gekomen. Ik gun oprecht alles en iedereen bij de club het allerbeste voor de toekomst.”

Tom Veenstra

Recente berichten

OM wil Stadjer (30) zeker twee jaar in het cachot voor drugshandel

Twee jaar cel en nog ééns een jaar voorwaardelijk. Als het aan het OM ligt,…

12 minuten geleden

Plaatsing stolpersteine in Folkingestraat: ”De familie Bollegraaf is weer terug”

Donderdagmiddag zijn er dertien nieuwe Stolpersteine geplaatst in de Folkingestraat. Vier stenen liggen voor nummer…

13 minuten geleden

Roze Zaterdag vreest ton tekort op begroting, gemeente wil garant staan

Stijgende kosten voor techniek, veiligheid, podia en artiesten en tegenvallende inkomsten uit sponsoring en fondsen.…

46 minuten geleden

Cambuur Leeuwarden volgende horde voor FC Groningen in jacht op promotie

Cambuur Leeuwarden is zaterdagavond in de Euroborg de volgende horde voor FC Groningen op weg…

1 uur geleden

Inschrijving Groninger Ondernemersprijs geopend

De inschrijving voor de 26e editie van de Groninger Ondernemingsprijs is geopend. Ondernemingen uit Stad…

1 uur geleden

Symbolische handtekening maakt na 65 jaar een einde aan gaswinning in Groningen

Samen met Groningse bestuurders, organisaties en bewoners tekende demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief symbolisch de wet,…

3 uur geleden