Categorieën: Sport

Nieuwe trainer Be Quick 1887 Paul Matthijs: Bij ambities horen gedrag en doelstellingen

In het recente verleden kwam vierde divisionist Be Quick 1887 verrassend met jonge trainers op de proppen, maar deze week werd een ervaren rot aangesteld: Paul Matthijs.

De 46-jarige Matthijs, die in Haren woont, volgt volgend seizoen Steven Wuestenenk op, die na vijf jaar op de Esserberg, naar ‘d Olde Veste ‘54 uit Steenwijk gaat.

Matthijs doorliep een deel van de jeugdopleiding van FC Groningen, was elf jaar selectiespeler en ook nog eens tien jaar jeugdtrainer van FC Groningen. Vanwege een conflict met de inmiddels ex-technisch directeur van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, vertrok Matthijs vorig jaar. Matthijs vond dat Fledderus te weinig oog had voor de jeugdopleiding van FC Groningen.

Talent

“De talentvolle goede opleiding heeft mij getriggerd”, aldus Matthijs over zijn keuze voor Be Quick. “Vooral de combinatie van de opleiding met de jonge selectie. Ik hou contact met de jeugdtrainers en de jongens die in het O-21 elftal spelen krijgen de mogelijkheid om met de trainingen en de wedstrijden van de eerste selectie mee te doen”.

“We hopen dat Paul een reden is dat spelers blijven”, aldus Dick Osinga van de technische commissie van Be Quick. “Hij is een trainer die een andere ervaring uit de talentvolle jeugd van FC Groningen met zich mee brengt. De TC hoopt dat het werk dat Paul bij FC Groningen heeft gedaan een verlenging krijgt bij Be Quick”.

Be Quick heeft geen financiële middelen om spelers aan te trekken, maar volgens Matthijs hoeft dat ook niet: “Be Quick is een goede club met een goed kader en dat ook op een goed niveau speelt. Ik hoop dat dit een trigger is voor spelers dat het hier heel aantrekkelijk is om te voetballen.”

Blij met Matthijs

Volgens Be Quick-voorzitter Johan Vreeken wordt de komst van Matthijs breed gedragen: “Toen Steven Wuestenenk aankondigde te vertrekken hebben we aan de spelersgroep gevraagd om een trainersprofiel te maken. Daar is een profiel uitgekomen waarin de naam Paul Matthijs ook een paar keer letterlijk is gevallen. Paul heeft met de groep gesproken en het team heeft er een goed gevoel bij. Dat geldt ook voor het bestuur, de technische commissie, de hele vereniging en Paul zelf . We zijn heel blij met elkaar”.

Be Quick 1887 staat in de middenmoot van de vierde divisie, maar de spelersgroep en de club willen wel een stapje hogerop. Matthijs wil daar graag een rol in spelen: “Er is een ambitie vanuit de club en de spelers om de stap naar de derde divisie te maken. Dat kun je wel uitspreken, maar daar horen ook gedrag en doelstellingen bij. Er zijn randvoorwaarden hoe je dat wilt bereiken. Als je drie keer traint in de week, betekent dat ook dat je die drie keer moet komen. Er moeten wel voorwaarden gecreëerd worden”.

En hoe omschrijft Matthijs zichzelf als mens en trainer? “Misschien heb ik mijn norse blik een beetje tegen me”, zegt Matthijs met een knipoog. “Maar ik ben een echt mensenmens, maar ook hard, eerlijk en oprecht”.

Andor Heij

Recente berichten

Ook Wierden en Borgen worstelt met parkeernorm bij nieuwbouwproject: “Wij pleiten voor loslaten”

Ook woningcorporatie Wierden en Borgen worstelt met de parkeernormen van de gemeente. De corporatie werkt…

2 minuten geleden

Steltkluten weer gearriveerd in Hunzedal: “Niet per se goed nieuws”

Sinds een aantal dagen zijn de steltkluten weer te zien in het Hunzedal, ten zuidenoosten…

2 uur geleden

Aandacht voor laaggeletterdheid met escaperoom

Het is de week van de taal. Daarom is er deze week een groene caravan…

2 uur geleden

RUG-onderzoekers helpen op één na grootste zwarte gat van Melkweg te vinden: ‘Dit hebben we nog nooit gezien’

Een Europees team van astronomen heeft het grootste stellaire zwarte gat van de Melkweg ontdekt.…

4 uur geleden

Wes Anderson-achtige filmpjes over Groningse wijken: “Het leek ons een leuk project”

Groningse wijken verkennen door middel van Wes Anderson-achtige filmpjes? Als je actief bent op TikTok…

4 uur geleden

Westelijke ringweg komend weekend deels dicht

De westelijke ringweg (N370) is komend weekend deels dicht. De weg is in één richting…

4 uur geleden