Man klimt op Stadhuis, deel Grote Markt enige tijd afgesloten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een deel van de Grote Markt is dinsdagavond enige tijd afgesloten geweest omdat een man op het Stadhuis was gekomen. Dat melden verschillende nieuwsfotografen.

De man was even na de klok van 22.00 uur op het Stadhuis geklommen. Hij stond op een hoogte van ongeveer vijf meter te schreeuwen. Politieagenten sloten daarop een deel van de Grote Markt af en gingen in gesprek met de man. Ook de brandweer en een ambulance werden opgeroepen. Brandweerlieden plaatsten een ladder tegen de gevel. De man klom uiteindelijk zelfstandig naar beneden, waarna hij werd aangehouden. De actie trok veel toeschouwers.

De man is overgebracht naar het politiebureau. Waarom hij op het Stadhuis was geklommen is niet bekend.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl